Θρίλερ πάνω από το Αιγαίο με αμερικανικό αεροσκάφος

Η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας προσπαθούσε να επικοινωνήσει με το πιλοτήριο, όμως οι πιλότοι δεν απαντούσαν για ώρα

Μερικές ώρες μετά την εξαφάνιση του αεροσκάφους των Αιγυπτιακών Αερογραμμών, ένα ακόμη θρίλερ εξελίχτηκε στον ελληνικό εναέριο χώρο με ένα αμερικανικό αεροσκάφος.

Το αεροπλάνο γνωστής αμερικανικής εταιρείας, όπως ανέφερε ο Alpha, δίχως όμως να την κατονομάζει, είχε ξεκινήσει από τη Γαλλία με προορισμό το Κουβέιτ. Πετούσε πάνω από την Κροατία και λίγο πριν μπει στον εναέριο χώρο της Αλβανίας, η ιταλική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας που έχει αυτό το μήνα την ευθύνη του εναέριου χώρου πάνω από την Αλβανία, προσπάθησε να επικοινωνήσει με το αεροσκάφος, δίχως όμως αποτέλεσμα. Οι πιλότοι δεν απαντούσαν, αν και το αεροπλάνο συνέχιζε κανονικά βάσει του σχεδίου πτήσης.

Άμεσα ενημερώθηκε η Αθήνα και σήμανε συναγερμός την ώρα που το αεροσκάφος έμπαινε στον ελληνικό εναέριο χώρο. Άμεσα δόθηκε εντολή από τη Σούδα και απογειώθηκαν δύο F-16, τα οποία προσέγγισαν το Boeing πάνω από τη Σαντορίνη.

Οι Έλληνες πιλότοι αναφέρουν ότι οι πιλότοι του πολιτικού αεροσκάφους βρίσκονταν κανονικά στη θέση τους και φαίνονταν να... κοιμούνται! Τα ελληνικά μαχητικά έγιναν αντιληπτά από τις αεροσυνοδούς του αεροσκάφους, οι οποίες κατάφεραν τελικά να ξυπνήσουν τους κοιμισμένους πιλότους...

Δείτε το βίντεο: