Λύγισε στον αέρα ο Βασίλης Χιώτης

Με έκδηλη συγκίνηση αποχαιρέτισε τους ακροατές

Με έκδηλη συγκίνηση και σπασμένη φωνή ο Βασίλης Χιώτης αποχαιρέτισε τους ακροατές στο ΒΗΜΑfm, όπου έκανε σήμερα την τελευταία του εκπομπή, καθώς χθες υπέβαλε παραίτηση όχι μόνο από τη διεύθυνση του σταθμού αλλά και συνολικά από τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη.

Διάδοχός του, όπως ο ίδιος ανακοίνωσε, είναι ο Νότης Παπαδόπουλος, με τον οποίο μοιράζονταν και το ραδιοφωνικό δίωρο της εκπομπής τους.

«Όπου και να πάω, ό,τι και να κάνω το ένα μου αυτί θα είναι εδώ και η σκέψη μου σε αυτούς που μένουν και περιμένουν. Περιμένουν να δουν κάποια πράγματα όπως κι εγώ περίμενα αλλά δεν ήρθαν», είπε χαρακτηριστικά, παραπέμποντας στο τραγούδι με το οποίο είχε επιλέξει να κλείσει την τελευταία εκπομπή. «Είναι ένα τραγούδι του πατέρα του», ανέφερε μιλώντας για τον νέο διευθυντή του σταθμού και δίνοντας την πάσα για να παίξει το «Έχω ένα καφενέ», τραγούδι σε μουσική Μάνου Λοΐζου και στίχους του Λευτέρη Παπαδόπουλου.

Το παρασκήνιο της παραίτησης

Η παραίτηση ήρθε λίγη ώρα μετά την εκπομπή του, στην οποία υποστήριξε ότι το σπίτι που δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο πόθεν έσχες του είναι αυτό που μένει στην Κυψέλη και το αγόρασε σε πλειστηριασμό.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος ο δημοσιογράφος υποστηρίζει ότι η παραίτησή του δεν έχει σχέση με όσα είπε στην εκπομπή του.

Στο πόθεν έσχες του, ο πρωθυπουργός δηλώνει πως έχει στην κατοχή του ένα ακίνητο 114 τετραγωνικών, ενώ παλιότερα είχε δηλώσει πως μένει στο ενοίκιο. Το παραπάνω γεγονός προκάλεσε ερωτήματα. Τον Φεβρουάριο του 2013, στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά, ο τότε πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε ερωτηθεί αν θα πληρώσει το χαράτσι της ΔΕΗ (νυν ΕΝΦΙΑ) και είχε απαντήσει πως μένει στο ενοίκιο.

Όπως υποστήριξε ο Βασίλης Χιώτης την Πέμπτη (12.05.2016) από τη συχνότητα του Βήμα FM, «(...) κάναμε και ένα ρεπορτάζ χθες μετά από τηλεφώνημα που δεχτήκαμε. Ο Τσίπρας πώς αγόρασε το σπίτι; Από πλειστηριασμό. Το ψάχνουμε το πότε το αγόρασε. Πάντως, το 2012 το είχε στην κατοχή του γιατί το δηλώνει στο πόθεν έσχες. Το 2012, που έλεγε "κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη", το συγκεκριμένο διαμέρισμα που έχει στην κατοχή του ανήκε σε έναν επιχειρηματία που αυτοκτόνησε λόγω χρεών, το σπίτι περιήλθε στη δικαιοδοσία μιας τράπεζας, η τράπεζα το έβγαλε στον πλειστηριασμό και πήγε ο Τσίπρας και το απέκτησε μέσω πλειστηριασμού».

Μαξίμου: Δημοσιογραφική αλητεία

Τα όσα είπε ο γνωστός δημοσιογράφος προκάλεσαν την αντίδραση του Μαξίμου, το οποίο έκανε λόγο για «δημοσιογραφική αλητεία».

Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου:

  • Ο πρωθυπουργός μένει στην Κυψέλη σε ενοίκιο.
  • Το ακίνητο το οποίο εμφανίζεται στην ιδιοκτησία του, στη δήλωση πόθεν έσχες, είναι το πατρικό του στους Αμπελόκηπους. Πρόκειται για το σπίτι στο οποίο γεννήθηκε και έχει μεταβιβαστεί με γονική παροχή εδώ και πάρα πολλά χρόνια.  
  • Το είδος της δημοσιογραφίας που εξαπολύει επιθέσεις λάσπης χωρίς να επιβεβαιώνει τα πραγματικά στοιχεία, ονομάζεται και δημοσιογραφική αλητεία.   
  • Η δημοσιογραφική αλητεία είναι, απ' ό,τι φαίνεται, το τελευταίο καταφύγιο της διαπλοκής.

Οι επίμαχες φράσεις του δημοσιογράφου

ΧΙΩΤΗΣ: «Να σου πω ένα συμπέρασμα δικό μου για τα πόθεν έσχες; Κορυφαίο είναι του Τσίπρα. Δήλωνε στην προεκλογική περίοδο του 2012 ότι δε θα πληρώσει ΕΝΦΙΑ γιατί είναι άδικος φόρος και θα τον καταθέσει στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, στη συνέχεια το γύρισε κι έλεγε "ζω στο νοίκι, δεν έχω ακίνητα". Στην εκπομπή του Αυτιά είναι καλεσμένος ο Τσίπρας και τον ρωτάνε τι θα κάνει με τον ΕΝΦΙΑ (βάζει το ηχητικό της εκπομπής). Όμως αποδεικνύεται ότι είχε το 2012 στην κατοχή του το σπίτι στο οποίο διαμένει στην Κυψέλη, δεν λέω τη διεύθυνση, άρα όταν έλεγε ότι "ζω στο νοίκι" δεν ζούσε σε νοίκι, είχε δικό του το σπίτι, είχε καταλάβει ότι αυτό που έλεγε δεν έπρεπε να το πει και προσπαθούσε να το μπαλώσει με τη λογική.

[...] Έλεγε ότι είναι στο νοίκι και δεν είναι. Σου 'χω συνέχεια... Όχι απλώς δεν είναι στο νοίκι, αλλά όπως κάναμε και ένα ρεπορτάζ χθες μετά από τηλεφώνημα που δεχτήκαμε, ο Τσίπρας πώς αγόρασε το σπίτι; Από πλειστηριασμό. Την ώρα που έλεγε (εκτός του ότι "δεν πληρώνω ΕΝΦΙΑ") "κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη". Το ψάχνουμε το πότε το αγόρασε. Πάντως, το 2012 το είχε στην κατοχή του γιατί το δηλώνει στο πόθεν έσχες. Το 2012, που έλεγε "κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη", το συγκεκριμένο διαμέρισμα που έχει στην κατοχή του ανήκε σε έναν επιχειρηματία που αυτοκτόνησε λόγω χρεών, το σπίτι περιήλθε στη δικαιοδοσία μιας τράπεζας, η τράπεζα το έβγαλε στον πλειστηριασμό και πήγε ο Τσίπρας και το απέκτησε μέσω πλειστηριασμού. Δεν έλεγε μόνο ψέματα ότι ζει στο νοίκι, έλεγε ψέματα ότι "κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη", ότι "είμαι αντίθετος με τους πλειστηριασμούς" και πήρε σπίτι από πλειστηριασμό. Πόσους ξέρεις ότι πήραν σπίτι από πλειστηριασμό;».