Ξανά βροχερός ο καιρός

Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και στο Αιγαίο και λίγα χιόνια στα κεντρικά και βόρεια ορεινά αναμένονται τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου.

Τα φαινόμενα στην ανατολική ηπειρωτική χώρα θα έχουν τοπικό μόνο χαρακτήρα. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός μετά το μεσημέρι θα παρουσιάσει πρόσκαιρη βελτίωση, για να επιδεινωθεί και πάλι τη νύχτα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 11 βαθμούς Κελσίου στη Δυτική Μακεδονία, από 2 έως 13 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου στη Δυτική Ελλάδα, από 6 έως 19 βαθμούς Κελσίου στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 15 έως 18 βαθμούς Κελσίου στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά το βράδυ σχεδόν θυελλώδεις, στο Κεντρικό Αιγαίο από μεταβλητές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι και στο νότιο Αιγαίο δυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί. Σχεδόν μέτριοι δυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο και στον Κορινθιακό μέτριοι μέχρι ισχυροί.

Στην Αττική περιμένουμε κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών τις απογευματινές και βραδινές ώρες και περιορισμένη ορατότητα το πρωί. Η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει τους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και τοπικά σχεδόν μέτριοι.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με λίγες ασθενείς βροχές, ενώ περιμένουμε πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού μετά το μεσημέρι και περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 13 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ανατολικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι και μετά το μεσημέρι μέτριοι.

Δείτε αναλυτικές προβλέψεις για όλες τις πόλεις της Ελλάδας στο weather.gr.