48ωρες απεργίες στα ΜΜΕ ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο

Με κινητοποιήσεις διαρκείας απαντούν οι εργαζόμενοι στην ενημέρωση

Την απόφαση για κινητοποιήσεις διαρκείας ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο έλαβαν τα διοικητικά συμβούλια των σωματείων στην ενημέρωση, τα οποία προσήλθαν σήμερα σε κοινή συνεδρίαση με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών.

Στη σύσκεψη, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ, τονίσθηκε από όλους τους ομιλητές η ανάγκη για άμεσες αγωνιστικές κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων του κλάδου και τη διάσωση του αγγελιοσήμου.

Η ΠΟΕΣΥ, σε άμεση συνεδρίαση του διοικητικού της συμβουλίου μετά το πέρας της κοινής σύσκεψης με όλους τους φορείς του κλάδου, αποφάσισε την έναρξη απεργιακών κινητοποιήσεων διαρκείας ως εξής: 48ωρη απεργία στα έντυπα (εφημερίδες, περιοδικά) και διαδικτυακά ΜΜΕ, καθώς και στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, το ΑΠΕ-ΜΠΕ και τα Γραφεία Τύπου, από τις 06:00 το πρωί της Πέμπτης 21 Απριλίου μέχρι τις 06:00 το πρωί του Σαββάτου 23 Απριλίου.

Επίσης, σε όλα τα ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, από τις 06:00 το πρωί της Παρασκευής 22 Απριλίου έως τις 06:00 το πρωί της Κυριακής 24 Απριλίου.

Την προσεχή Παρασκευή 22 Απριλίου θα συνεδριάσει εκ νέου το διοικητικό συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ με σκοπό την κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων.