Ο καιρός του Σαββατοκύριακου

Τοπικές βροχές στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια αναμένονται το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί από 2 έως 14 βαθμούς στα ανατολικά ηπειρωτικά, 0 έως 11 στη βόρεια Ελλάδα, 5 έως 16 στη δυτική Ελλάδα, 1 έως 16 στο βόρειο Αιγαίο και από 5 έως 17 βαθμούς στο κεντρικό Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας, οι ελάχιστες τιμές θα κυμανθούν 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερα.

Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα είναι μεταβλητοί, 3 έως 4 μποφόρ, ενώ στο νότιο Αιγαίο θα πνέουν από τα βόρεια, με ένταση έως 4 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα είναι νοτιοανατολικοί, 5 έως 7 μποφόρ, ενώ από το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους και θα εξασθενίσουν.

Την Κυριακή στα δυτικά, τη Μακεδονία και βαθμιαία στη Θράκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές και στα βόρεια ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες είναι πιθανό να εκδηλωθούν κυρίως στα ανατολικά και νότια το βράδυ.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει μικρή άνοδο.

Δείτε αναλυτική πρόγνωση του καιρού σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας στο weather.gr.