Τσίπρας και Βαρθολομαίος: Πρέπει να σταματήσει ο πόλεμος στη Συρία

Η προσφυγική κρίση παραμένει και έχουμε αυτή τη στιγμή γύρω στους 50.000 ανθρώπους, σημείωσε ο πρωθυπουργός

Έκκληση να επικρατήσει η ειρήνη και να σταματήσει ο πόλεμος στη Συρία απηύθυνε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συνάντησή του με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο στον αερολιμένα Μυτιλήνης.

«Η προσφυγική κρίση παραμένει και έχουμε αυτή τη στιγμή γύρω στους 50.000 ανθρώπους», σημείωσε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι «προσπαθούμε παρά τις δυσκολίες». Υπενθύμιζε επίσης πως στην Τουρκία βρίσκονται κοντά στα δύο εκατομμύρια άνθρωποι.

Σημειώνεται πως ο πρωθυπουργός έφτασε στο αεροδρόμιο του νησιού νωρίς, ώστε να υποδεχθεί τον Πάπα Φραγκίσκο, στις 10:20.

Τον Ποντίφικα της Ρώμης θα καλωσορίσουν αμέσως μετά ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και έπειτα ο Σεβασμιότατος Πρόεδρος της Καθολικής Ιεραρχίας Ελλάδος Φραγκίσκος Παπαμανώλης.

Με την ολοκλήρωση της τελετής υποδοχής, οι τρεις θρησκευτικοί ηγέτες θα μεταβούν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια, όπου θα τους υποδεχτεί ο πρωθυπουργός.

Στη Μυτιλήνη βρίσκεται από χθες και ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) και περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός και θα παρευρεθεί στη σημερινή συνάντηση μεταξύ των τριών προκαθήμενων των εκκλησιών, στην προσπάθεια τους για την ευαισθητοποίηση της παγκόσμιας κοινής γνώμης στο προσφυγικό-μεταναστευτικό.