Ειδομένη: Νέος πετροπόλεμος προσφύγων και χημικά από την ΠΓΔΜ στον φράχτη

Τα επεισόδια άρχισαν όταν οι πρόσφυγες - μετανάστες άρχισαν να κουνάνε τον φράχτη και να προσπαθούν να τον ξηλώσουν

Σε πετροπόλεμο με τις αρχές της ΠΓΔΜ  επιδόθηκε και σήμερα μικρή ομάδα προσφύγων στο φράχτη της ουδέτερης ζώνης Ελλάδας-ΠΓΔΜ, αρκετά μέτρα μακριά από τη σιδηροδρομική γραμμή.

Τα επεισόδια άρχισαν όταν οι πρόσφυγες - μετανάστες άρχισαν να κουνάνε τον φράχτη και να προσπαθούν να τον ξηλώσουν. Οι αστυνομικοί της ΠΓΔΜ απάντησαν με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης, ενώ έγινε και περιορισμένη χρήση πλαστικών σφαιρών.

Κάποιοι παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα και τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Στην περιοχή βρισκόταν και δύναμη της ελληνικής αστυνομίας. Δύο διμοιρίες ανδρών της Ελληνικής Αστυνομίας είχαν παραταχθεί δίπλα στον φράχτη,  σε μία προσπάθεια να αποτραπεί ενδεχόμενη προσέγγιση προσφύγων, ενώ, επιπλέον 100 άτομα βρίσκονται διασκορπισμένα στα χωράφια, δίπλα στην περίφραξη.

Την ίδια ώρα, η Ελληνική Αστυνομία στο πλαίσιο ελέγχων που διενεργεί σε σημεία του οδικού άξονα που οδηγούν στον καταυλισμό προσφύγων, προχώρησε σε 4 ακόμη συλλήψεις. 

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν 3 άτομα από τη Νορβηγία, δύο γυναίκες και ένας άντρας και μία Αγγλίδα, για κατοχή ασυρμάτου που υπήρχε μέσα στο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν.

Το πρωί συνελήφθη και μία Γερμανίδα για κατοχή ενός σπρέι πιπεριού ενώ στον Γερμανό ο οποίος συνελήφθη χθες για κατοχή μαχαιριού, δόθηκε ρητή δικάσιμος για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και αφέθηκε ελεύθερος.