Υπό το μηδέν μεγάλο μέρος της χώρας

Πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και νεφώσεις αναμένονται την Παρασκευή στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το βράδυ και από τα βορειοδυτικά, όπου θα σημειωθούν βροχές, ενώ χιόνια  θα πέσουν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 11 βαθμούς στα ανατολικά ηπειρωτικά, -4 έως 7 στη βόρεια Ελλάδα, -1 έως 14 στη δυτική Ελλάδα, -2 έως 12 στο βόρειο Αιγαίο και από 4 έως 15 βαθμούς στο κεντρικό Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Ισχυρός παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Ο υδράργυρος έπεσε το πρωί στη Φλώρινα στους -15 βαθμούς και στην Καστοριά στους -12. Αρνητικές θερμοκρασίες καταγράφηκαν και στη Θεσσαλονίκη, όπου στην περιοχή του αεροδρομίου το θερμόμετρο «έδειξε» -5 βαθμούς. Υπό του μηδενός οι θερμοκρασίες και στις περισσότερες πόλεις της Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας και συγκεκριμένα -6 στις Σέρρες, -4 στη Βέροια και τη Δράμα, -2 στο Κιλκίς.

Απαραίτητη είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο του νομού Φλώρινας και σε όλους τους ορεινούς επαρχιακούς δρόμους του νομού Καστοριάς. Αλυσίδες χρειάζονται -επίσης- οι οδηγοί που κινούνται στην εθνική οδό Φλώρινας - Καστοριάς, μέσω Βίγλας, στα ορεινά των Γρεβενών (προς Σαμαρίνα, Περιβόλι και το χιονοδρομικό κέντρο Βασιλίτσας) και στα 12 τελευταία χιλιόμετρα του επαρχιακού δρόμου Κοζάνης - Βλάστης.

Στην Κεντρική Μακεδονία, με αλυσίδες διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων προς όλα τα χιονοδρομικά κέντρα και σε ορισμένους ορεινούς επαρχιακούς δρόμους των νομών Σερρών, Ημαθίας, Πέλλας και Κιλκίς.

Δείτε αναλυτική πρόγνωση του καιρού σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας στο weather.gr.