Σε Διαβατά και Λέσβο την Τετάρτη η Αντζελίνα Τζολί

Επιβεβαιώνουν οι τοπικές αρχές

Με την ιδιότητα της πρέσβειρας καλής θέλησης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες θα βρεθεί τελικά το πρωί της Τετάρτης - και όχι σήμερα το βράδυ όπως είχε αρχικά ειπωθεί - στη Λέσβο, η γνωστή ηθοποιός Αντζελίνα Τζολί. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Τζολί θα επισκεφτεί καταυλισμούς προσφύγων στη Μόρια αλλά και τον Καρά Τεπέ.

Επίσης, η γνωστή ηθοποιός θα επισκεφθεί το Κέντρο Προσωρινής Φιλοξενίας Προσφύγων και Αιτούντων Μετεγκατάστασης στα Διαβατά  της Θεσσαλονίκης στις 6 το απόγευμα, με την ιδιότητα της πρέσβειρας καλής θέλησης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Από τον Λίβανο όπου βρίσκεται σήμερα, η ειδική απεσταλμένη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR), κάλεσε τις μεγάλες δυνάμεις να κάνουν περισσότερα για να τερματιστεί ο πόλεμος στη Συρία και ταυτόχρονα να βοηθήσουν τα εκατομμύρια των ανθρώπων που έχουν πάρει τον δρόμο της προσφυγιάς για να γλιτώσουν.

Η Τζολί τόνισε ότι οι κυβερνήσεις θα πρέπει να αναλύσουν την κατάσταση και να κατανοήσουν με ακρίβεια το τι μπορεί να κάνει η χώρα τους, πόσους πρόσφυγες μπορεί να βοηθήσει και με ποιον τρόπο.

Επίσης, έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι θα προτιμούσε να αφήσει σε άλλους τα ζητήματα πολιτικής φύσης σε σχέση με τους πρόσφυγες, ενώ η ίδια επικεντρώνεται στις ανθρωπιστικές ανάγκες των περιοχών που επισκέπτεται.