Δεν θέλει κρατικό αυτοκίνητο ο Αρχιεπίσκοπος

Δεν θέλει κρατικό αυτοκίνητο ο Αρχιεπίσκοπος. Με επιστολή του προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ξεκαθαρίζει πως δεν επιθυμεί την χρησιμοποίηση κρατικού οχήματος κάτι που ήδη συμβαίνει απο την πρώτη μέρα που ανέλαβε τα καθήκοντα του.

Συγκεκριμένα ο κ. Ιερώνυμος ζητάει την ανάκληση της διάταξης που περιλαμβάνεται σε υπουργική απόφαση και προβλέπει τη δυνατότητα χρήσης κρατικού αυτοκινήτου από τον εκάστοτε Αρχιεπίσκοπο.

Ο κ. Ιερώνυμος που είχε υποβάλει ανάλογο αίτημα και στον Γιάννη Ραγκούση όταν το 2010 ήταν υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, επισημαίνει στην επιστολή του: "Ουδέποτε χρησιμοποίησα ούτε επιθυμώ να χρησιμοποιώ κρατικό όχημα του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρυθμίσεως και Ηλεκτρονικής Διακυβερνήσεως". Μάλιστα, ο Αρχιεπίσκοπος υπενθυμίζει ότι ούτε ο προκάτοχος του, αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, είχε κάνει χρήση αυτής της δυνατότητας. Προσθέτει ότι παρά το γεγονός ότι δεν εφαρμόσθηκε αυτή η δυνατότητα, να εξυπηρετείται δηλαδή ο εκάστοτε αρχιεπίσκοπος με κρατικό όχημα, παρέχει οπωσδήποτε άδικες εντυπώσεις.

Ένας άλλος επιπλέον λόγος που επιβάλει την κατάργηση αυτής της δυνατότητας, τονίζει ο Αρχιεπίσκοπος, είναι όχι μόνο η δύσκολη οικονομική περίοδος που περνά η πατρίδα, αλλά και επειδή "προϋποθέτει μίαν αντίληψη για την αλλοίωση του ρόλου του Αρχιεπισκόπου από προσώπου εκκλησιαστικής διακονίας σε φορέα κρατικής εξουσίας, στεκόμενο απέναντι στην κοινωνία".