Αρχηγός ΕΛΑΣ: Γιατί ήθελα να μετακινηθεί ο Σφακιανάκης

"Έκρινα πως έπρεπε να του δοθεί ένα σκαλοπάτι για τη διεκδίκηση αργότερα της ηγεσίας του Σώματος", δήλωσε ο Κωνσταντίνος Τσουβάλας

Το θέμα που προέκυψε χτες με τη μετακίνηση του υποστράτηγου Μανώλη Σφακιανάκη απο την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συζητήθηκε και σήμερα, μετά την τελετή παράδοσης-παραλαβής του νέου αρχηγού της Πυροσβεστικής από τον απερχόμενο, που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος, στην οδό Μουρούζη, παρουσία του υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή, σύσσωμης της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και των ηγεσιών των υπόλοιπων Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, αντιστράτηγος Κων/νος Τσουβάλας, απαντώντας σε ερώτηση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, χαρακτήρισε λήξαν το ζήτημα που προέκυψε και τόνισε: “Βασική αρχή μου είναι να στηρίζω νεότερους και άξιους αξιωματικούς να προχωρήσουν και να προσφέρουν αυτά που μπορούν. Στην περίπτωση του κ. Σφακιανάκη έκρινα πως έπρεπε να του δοθεί ένα σκαλοπάτι για τη διεκδίκηση αργότερα της ηγεσίας του Σώματος. Είναι ανθρώπινο οι μετακινούμενοι αξιωματικοί να μη συμφωνούν κάποιες φορές. Γι' αυτό βρήκαμε μια κοινά αποδεκτή λύση, την θέση του βοηθού επιτελάρχη με ταυτόχρονη εποπτεία της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, και νομίζω ότι όλα θα πάνε καλά”.

Σε ό,τι αφορά τη θέση του προϊστάμενου στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, από πηγές του αρχηγείου έγινε γνωστό ότι δεν θα μετακινηθεί κάποιος από άλλη υπηρεσία, καθώς ο κ. Σφακιανάκης που έχει την εποπτεία εισηγήθηκε να μείνει ο μέχρι πρότινος αμέσως επόμενος από αυτόν αστυνομικός υποδιευθυντής, με την διαβεβαίωση ότι όλη η ομάδα είναι εξειδικευμένη, ικανή και επαρκής για να συνεχίσει.

Αιχμές για το θέμα άφησε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, ο οποίος με αφορμή τις αλλαγές στην Πυροσβεστική, είπε: “Επιλέγουμε τα καλύτερα κατά το δυνατόν πρόσωπα, που έχουν προσφορά, επιλέγουμε με αποφασιστικότητα τα άτομα που θα δώσουν ώθηση στους τομείς στους οποίους κρίνουμε ότι υπάρχει προτεραιότητα”.

Και όταν ρωτήθηκε αν αναφέρεται και στον κ. Σφακιανάκη, απάντησε: “Επιλέγουμε με τις προβλεπόμενες διαδικασίες και όχι με βάση τις πιέσεις, από όπου και αν προέρχονται. Επιλέγουμε με κριτήρια και προχωράμε για την εξυπηρέτηση του κοινωνικού συνόλου και όχι άλλων αναγκών”.

Από την πλευρά του, ο κ. Κουρουμπλής, ανέφερε ότι “η διαδικασία επιλογής των αξιωματικών είναι γνωστή και δεν χρειάζεται να επιβεβαιώσω τίποτα”.