Φωταγωγείται το Χριστουγεννιάτικο Δένδρο Πειραιά

Το Χριστουγεννιάτικο Δένδρο του Πειραιά θα φωταγωγήσει την Πέμπτη 13/12/12, στις 18:00 το απόγευμα στην πλατεία Κανάρη στο Πασαλιμάνι, ο δήμαρχος Πειραιά, Βασίλης Μιχαλολιάκος, σηματοδοτώντας και επίσημα την έναρξη των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του δήμου.

Ταυτόχρονα, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του Παραμυθένιου Χριστουγεννιάτικου χωριού του Αη Βασίλη.

Σημειώνεται, ότι εξαιτίας των έργων του Μετρό στην πλατεία Κοραή, ο δήμος Πειραιά έχει μεταφέρει το κύριο μέρος των δράσεων του στο Πασαλιμάνι.

Σημειώνεται επίσης, ότι στην ίδια πλατεία στο Πασαλιμάνι το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου, μετά από πρωτοβουλία της προέδρου της Κοινωφελής Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά Πασχαλίνας Καλαγιά θα γίνει ειδική εκδήλωση από τις 16:00 μέχρι τις 18:00 το απόγευμα, όπου τα παιδιά όλων των σχολείων θα μπορούν να ολοκληρώσουν το στολισμό του Χριστουγεννιάτικου δέντρου της πόλης και να προσφέρουν από ένα βασικό είδος διατροφής ( γάλα μακράς διαρκείας, ζυμαρικό, όσπριο, ζάχαρη, μαρμελάδα, κονσέρβα) για την ενίσχυση των οικονομικά αδύναμων οικογενειών.

Η Φιλαρμονική του δήμου θα δημιουργήσει εορταστική ατμόσφαιρα με Χριστουγεννιάτικες μελωδίες, μαθητές θα πουν τα κάλαντα, ενώ animateurs θα ξεσηκώσουν τα παιδιά με παιχνίδια και κατασκευές.