Γενική απεργία: Πώς θα λειτουργήσουν υπηρεσίες και μέσα μεταφοράς

Γενική απεργία πραγματοποιούν σήμερα η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στο νέο νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό που αναμένεται να ψηφιστεί μέσα στο Δεκέμβριο. Στην απεργία θα συμμετέχουν συνδικάτα εργαζομένων από τον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα. Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί, στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Στην κινητοποίηση συμμετέχει και η ΠΝΟ με αποτέλεσμα τα πλοία σε όλα τα λιμάνια της χώρας να μείνουν ακινητοποιημένα από τις 00.01 τα ξημερώματα της Πέμπτης έως τις 23.59 το βράδυ της ίδιας ημέρας ενώ τη συμμετοχή της αποφάσισε και η ΠΟΕ-ΟΤΑ.  

Στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για την Πέμπτη οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία, τρόλεϊ, μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ, θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας. Οι εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο και τον προαστιακό προχωρούν σε 24ωρη απεργία.

Στην απεργία της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ συμμετέχει και η ΟΛΜΕ.

Με προσωπικό ασφαλείας τα νοσοκομεία

Και σήμερα και αύριο, τα νοσοκομεία λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας αφού η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), πραγματοποιεί 48ωρη απεργία. Και η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) συμμετέχει στην 24ωρη απεργία των ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ, που έχει κηρυχθεί για αύριο 3 Δεκεμβρίου.

Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας, διεκδικώντας, την επίλυση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων του κλάδου τους.

Τέλος, την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου η ΟΕΝΓΕ θα πραγματοποιήσει στάση εργασίας από τις 11:00 το πρωί μέχρι και το τέλος του ωραρίου, καθώς εκδικάζεται στο ΣτΕ η προσφυγή της για την αποκατάσταση του ιατρικού μισθολογίου.

Χειρόφρενο και στη Θεσσαλονίκη

Με προσωπικό ασφαλείας θα κινηθούν τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ, αύριο Πέμπτη, καθώς οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ.

Η νυκτερινή λεωφορειακή γραμμή 78Ν «ΚΤΕΛ – ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ» θα λειτουργήσει κανονικά από τις 10.10 το βράδυ έως τις 6.25 το πρωί. Επίσης θα κινηθεί ένα ειδικά διασκευασμένο λεωφορείο για τη δωρεάν μετακίνηση των ΑμεΑ στην πρωινή και ένα στην απογευματινή βάρδια.