Αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις οι ιδιοκτήτες φορτηγών

Αναστολή των κινητοποιήσεων τους αποφάσισαν την Κυριακή οι περίπου 30.000 ιδιοκτήτες φορτηγών Δημόσιας Χρήσης έως ότου ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις με το Υπουργείο Μεταφορών.

Σε γενική συνέλευση που είχαν, αποφάσισαν να μην προχωρήσουν σε απεργία διαρκείας, η οποία θα ξεκινούσε από τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου, εκτιμώντας ότι μια απεργία τους μέσα στην εορταστική περίοδο μπορεί να προκαλέσει σοβαρότατα προβλήματα στην ήδη δοκιμαζόμενη αγορά.

Οι ιδιοκτήτες φορτηγών Δ.Χ. διαμαρτύρονται για τις ρυθμίσεις που εισήγαγε το Υπουργείο Μεταφορών στο πολυνομοσχέδιο σχετικά με την άρση των περιορισμών στη μίσθωση μικρών φορτηγών. Οι ρυθμίσεις αφορούν:

-Μίσθωση φορτηγών, κάτω των 3,5 τόνων, από επιχειρήσεις και ιδιώτες. Αίρονται οι περιορισμοί που υπάρχουν ως προς τον ελάχιστο χρόνο μίσθωσης μικρών φορτηγών, ως 3,5 τόνους, από επιχειρήσεις και ιδιώτες.

-Μίσθωση φορτηγών οχημάτων στις οδικές εμπορευματικές μεταφορές, χωρίς οδηγό.

Μιλώντας στο ΑΠΕ ο πρόεδρος των ιδιοκτητών Πέτρος Σκουληκίδης, είπε: “Αναστείλαμε τις απεργίες προκειμένου να ολοκληρωθεί ο διάλογος με το υπουργείο, καθώς και να συναντηθούμε άμεσα με την τρόικα για να τους πείσουμε για το δίκαιο των αιτημάτων μας”.

Το Υπουργείο Μεταφορών, έχει ξεκαθαρίσει στους αυτοκινητιστές ότι δεν μπορεί να υπάρξει καμιά αλλαγή στο θέμα των μισθώσεων, καθώς ήταν από τα προαπαιτούμενα της τρόικας. Όμως, επισημαίνει, πως υπάρχουν περιθώρια για ικανοποίηση άλλων αιτημάτων του κλάδου.

Υπέρ της εξάντλησης του διαλόγου με το αρμόδιο υπουργείο και κατά των άμεσων κινητοποιήσεων, τάχθηκαν και οι διεθνείς μεταφορείς, που επίσης αντιδρούν στις ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου.