Επεισόδια με πέτρες στο μαθητικό συλλαλητήριο στο κέντρο

Επεισόδια μικρής έκτασης σημειώθηκαν στο κέντρο όπου μαθητές πραγματοποιούν κινητοποιήσεις.

Μια μικρή ομάδα αγνώστων προκάλεσε φθορές σε καταστήματα τραπεζών στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος. Η ίδια ομάδα που βρίσκεται μπροστά από το μπλοκ των μαθητών πέταξε πέτρες στα ΜΑΤ.

Στη συνέχεια, οι νεαροί πέταξαν πέτρες προς την πλευρά των τροχονόμων που βρίσκονται στην είσοδο του γκαράζ της Βουλής. Αποτέλεσμα ήταν να ξεκινήσουν συμπλοκές μικρής έντασης μεταξύ των νεαρών κουκουλοφόρων και δύναμης των ΜΑΤ που φυλάσσει τη Βουλή.

Το κύριο σώμα του μαθητικού συλλαλητηρίου διαχωρίστηκε άμεσα από την ομάδα των νεαρών κουκουλοφόρων. Μαθητές σχημάτισαν αλυσίδα, αποδοκιμάζοντας τις συμπλοκές.

Κύριο σύνθημα του μαθητικού συλλαλητηρίου είναι «Τσίπρα και Φίλη ακούστε το καλά. Οι μαθητές στο δρόμο ακόμη μια φορά». Η αστυνομία παρακολουθεί το συλλαλητήριο από διακριτική απόσταση.

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκεται το μαθητικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια. Σε συμμετοχή των καθηγητών στη μαθητική κινητοποίηση έχει καλέσει η ΟΛΜΕ. Για το λόγο αυτό, έχει κηρύξει στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 14:00.

Κάλεσμα για στήριξη του μαθητικού συλλαλητηρίου απευθύνει στις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων το ΔΣ της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής.

Βίντεο: Γιάννης Κέμμος