Μητροπολίτης Λαγκαδά για το Παπάφειο: Τέτοια θέματα δεν πρέπει να δημοσιοποιούνται

“Εγώ θα έδιωχνα και τον έναν και τον άλλο και θα φρόντιζα, τα μεν παιδιά που μένουν μέσα να μη μάθουν το γεγονός κι αυτός, που είχε την ευθύνη, να μην έχει καμία θέση στον χώρο, ενώ θα παρέπεμπα το θέμα στη Δικαιοσύνη”, δήλωσε στο “ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ 104,9 FM” ο μητροπολίτης Λαγκαδά, Ιωάννης, αναφερόμενος στην υπόθεση του καταγγελθέντος βιασμού στο Παπάφειο Ίδρυμα, στο οποίο θεσμικά προεδρεύει ο εκάστοτε μητροπολίτης Θεσσαλονίκης. 

Ο κ. Ιωάννης είπε, ότι τέτοιους είδους ζητήματα δεν πρέπει να δημοσιοποιούνται, διευκρινίζοντας, ότι με αυτό δεν εννοεί αποσιώπηση, όπως είχε συμβεί σε αντίστοιχες περιπτώσεις στην καθολική αρχιεπισκοπή των ΗΠΑ. 

"Πρέπει να υπάρξουν τα μέτρα και οι κυρώσεις, χωρίς αυτό το πράγμα να αποτελεί γεγονός, που θα θίγει την προσωπικότητα των θιγομένων, διότι σκεφτείτε το παιδί που έμεινε, τι ρετσινιά θα αντιμετωπίσει από τους συνοίκους", είπε ο κ.Ιωάννης, εκφράζοντας την άποψη ότι πρέπει να γίνει σεβαστή η προσωπικότητα του παιδιού, διότι "και τα δύο παιδιά είναι θύματα". 

"Έχω υπόψη μου παρόμοιες περιπτώσεις παιδιών, που έχουν στιγματιστεί για όλη τους τη ζωή", είπε ο μητροπολίτης Λαγκαδά.

Παράλληλα σημείωσε, ότι σε τέτοια ιδρύματα προληπτικά "πρέπει να υπάρχει αυξημένη επιτήρηση από απόψεως προσωπικού, το οποίο στο Παπάφειο δεν υπάρχει στο βαθμό που πρέπει".