Οδηγοί απορριματοφόρων: Σύνταξη στα 67, δίπλωμα έως τα 65!

Στην κατάργηση των επαγγελμάτων που ανήκουν στα βαρέα και ανθυγιεινά προσανατολίζεται η κυβέρνηση με βάση τα προαπαιτούμενα. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι οι οδηγοί απορριμματοφόρων καλούνται να βγαίνουν στη σύνταξη στα 67 τους, τη στιγμή που η ισχύς του επαγγελματικού διπλώματος είναι έως και τα 65 έτη (ανανεώνεται με βάση το νόμο για τρία έτη μετά τη λήξη με βάση κάποιες απαιτούμενες βασικές προδιαγραφές). 

Γι' αυτό το λόγο οι εργαζόμενοι στην αυτοδιοίκηση θα πραγματοποιήσουν σήμερα μηχανοκίνητη διαμαρτυρία, έξω από το υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29-Αθήνα).

Η ομοσπονδία των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (ΠΟΕ – ΟΤΑ), αντιδρά στο ενδεχόμενο  κατάργησης των  Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων (Β.Α.Ε.) και προφανώς και του αντίστοιχου επιδόματος για τους εργαζόμενους στις Υπηρεσίες Καθαριότητας των Δήμων.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων η εκτελεστική επιτροπή της ομοσπονδίας: «Η αυτονόητη ένταξη των εργαζομένων στην Καθαριότητα στην κατηγορία των Βαρέων  και  Ανθυγιεινών  Επαγγελμάτων (Β.Α.Ε.)  με  το  άρθρο  4 του Ν.3660/2008 ήταν αποτέλεσμα σκληρών πολυετών αγώνων για τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.Οι εργαζόμενοι που εντάχθηκαν στην ανωτέρω διάταξη πληρώνουν ακόμη και σήμερα αναδρομικά το επασφάλιστρο για την αναγνώριση των ετών εργασίας στο  καθεστώς  αυτό ενώ  συνεχίζουν  να  πληρώνουν  και  σήμερα  αυξημένο επασφάλιστρο για την ένταξή τους στα Β.Α.Ε.

Κανείς  εργαζόμενος  δεν  θα συναινέσει  στην  πλήρη  εξαθλίωσή του, στην κατάργηση  κάθε  εργασιακού  δικαιώματος που  μετά  από  5χρόνια  σκληρής νεοφιλελεύθερης πολιτικής έχει απομείνει όρθιο. Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. αποφάσισε να πραγματοποιήσει προειδοποιητική Μηχανοκίνητη Παράσταση Διαμαρτυρίας των εργαζομένων στην καθαριότητα την Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015 στις 11.00 το πρωί έξω από το Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29-Αθήνα)».