Πέθανε ο Στάθης Λαζαρίδης, που είχε τραυματιστεί στα Ζωνιανά το 2007

Ο θάνατός του - όπως ακριβώς και ο τραγικός τραυματισμός πριν από 8 χρόνια - του έχει συγκλονίσει όχι μόνο την Κρήτη αλλά ολόκληρη τη χώρα. 

Ο λόγος για τον ειδικό φρουρό Στάθη Λαζαρίδη που χτες άφησε την τελευταία του πνοή στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο, όπου όλα αυτά τα χρόνια έδινε μια άνιση μάχη προσπαθώντας να κρατηθεί στη ζωή.

Η κηδεία του θα γίνει αύριο, στις 16:00, στο Τσοτύλι Κοζάνης

Την Κυριακή το βράδυ - και μετά από δεκάδες χειρουργικές επεμβάσεις και θεραπείες - η καρδιά του 35χρονου ειδικού φρουρού, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρότατα στο αστυνομικό φιάσκο της 5ης Νοέμβρη 2007 στα Ζωνιανά, σταμάτησε να χτυπάει και το ταλαιπωρημένο σώμα του ξεκουράστηκε μετά από 8 χρόνια δύσκολης μάχης. 

Την είδηση του θανάτου του ακολούθησαν εκατοντάδες μηνύματα θλίψης και συμπαράστασης στους οικείους του. 

Όπως έγραψε το Cretalive,  μοιραία μέρα για τον άτυχο ειδικό φρουρό ήταν η 5η Νοέμβρη του 2007. Σαράντα ημέρες νωρίτερα είχε γίνει πατέρας. Ο ίδιος και συνάδελφοί του που επέβαιναν σε 12 τζιπ δέχτηκαν καταιγισμό πυρών λίγο έξω από τα Ζωνιανά Μυλοποτάμου Ρεθύμνης, όπου πήγαιναν για να κάνουν ελέγχους για τον εντοπισμό χασισοκαλλιεργειών.

Δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά, ενώ ο Στάθης χτυπήθηκε στον αυχένα.  Δέχθηκε σφαίρα από Καλάσνικοφ για να παραμείνει ζωντανός νεκρός, παρά τις αλλεπάλληλες χειρουργικές επεμβάσεις.

Η πολιτεία φρόντισε να στείλει τον Στάθη Λαζαρίδη, σε κέντρο αποκατάστασης, στο Ισραήλ, αλλά η νοσηλεία δεν είχε αποτέλεσμα. Η κόρη του είναι σήμερα 8 χρονών.

Συλλυπητήρια Ανακοίνωση Π.ΕΝ.Α.Α. στην οικογένεια Λαζαρίδη

Η Παγκρήτια Ένωση Αξιωματικών Αστυνομίας θρηνεί το χαμό του αγαπητού συναδέλφου μας Ευστάθιου Λαζαρίδη.
Του ΉΡΩΑ Στάθη που τα τελευταία 8 χρόνια έδινε καθημερινά τη δική του μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.
Η 5η Νοεμβρίου 2007, ημέρα που δέχθηκε ο Στάθης την άνανδρη επίθεση στον ορεινό Μυλοπόταμο, έχει γραφτεί με μελανά γράμματα στην ιστορία της Κρήτης.
Εκφράζουμε από τα βάθη της καρδιάς μας τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια Λαζαρίδη και ευχόμαστε να είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.
 
Φίλε και συν - αδελφέ Στάθη καλό σου ταξίδι !!!