Μετά τον Βαρουφάκη, αφιέρωμα στη Μπέτυ από το Paris Match

Αφιέρωμα στην Περιστέρα Μπαζιάνα - ή αλλιώς Μπέτυ – φιλοξενεί το γαλλικό περιοδικό Paris Match, που πριν μερικούς μήνες είχε προκαλέσει σάλο με την φωτογράφηση του Γ. Βαρουφάκη και της συζύγου του. 

Η 41χρονη Μπέτυ, «η νεαρή μελαχρινή με το όμορφο πρόσωπο, μηχανικός και μητέρα δύο αγοριών αποφεύγει την έκθεση στα media και αφήνει τον Αλέξη, τον νεανικό της έρωτα, να τραβά όλα τα φώτα της δημοσιότητας”. Ωστόσο, είναι η Σιδηρά Κυρία της Ελλάδας καθώς, σύμφωνα με το άρθρο, είναι η ασυμβίβαστη αριστερή συνείδηση του πρωθυπουργού και ασκεί σημαντική επιρροή στον Αλέξη Τσίπρα. 

Το περιοδικό επικαλείται την εξομολόγηση του Έλληνα πρωθυπουργού στον Φρανσουά Ολάντ τον Ιούνιο : «Αν υποκύψω στις απαιτήσεις των δανειστών, η γυναίκα μου θα με αφήσει. Δεν τολμώ να την απογοητεύσω, είναι πολύ πιο αριστερή από μένα», φέρεται να είχε πει. 

Το αφιέρωμα αναφέρεται εκτενώς στην σχέση του πρώτου ζευγαριού της Ελλάδας, στην διακριτική παρουσία της Μπέτυς - “Η Περιστέρα προτιμά τη σκιά και έχει ήρεμο χαρακτήρα” - αλλά και την επιλογή τους να μην παντρευτούν - καθώς είναι και οι δύο άθεοι – ενώ και τα δυο τους αγόρια δεν έχουν βαφτιστεί αλλά έγινε ονοματοδοσία. 

“Στην πρώτη πρόσκλησή του στο Προεδρικό Μέγαρο δεν συνοδεύτηκε από τη σύντροφό του αλλά από μια γυναίκα από τη Σιέρα Λεόνε, προκειμένου να αναδείξει το θέμα των μεταναστών στην Ελλάδα. Ήταν ιδέα της Μπέτυ. Από τότε που εξελέγη πρωθυπουργός εκείνη δεν τον συνόδευσε σε καμία επίσημη επίσκεψή του, εκτός από το ταξίδι του στη Μόσχα, τον Απρίλιο, όπου υπέκυψε στον πειρασμό μιας selfie στην Κόκκινη Πλατεία” γράφει το περιοδικό.