Πυρκαγιά στον Υμηττό: Στην Αργυρούπολη το μέτωπο

Στην Αργυρούπολη έχει μεταφερθεί το μέτωπο της πυρκαγιάς στον Υμηττό παρά το γεγονός ότι κάποια στιγμή η πυρκαγιά φάνηκε να βρίσκεται σε ύφεση.

"Έχουμε μεγάλη αναζωπύρωση στην περιοχή της Εργάνης, ενώ το μέτωπο ανεβαίνει προς τα επάνω. Δεν μπορεί να επέμβει πεζοπόρο τμήμα παρά μόνο εναέρια μέσα. Υπάρχει ένα ακόμα μέτωπο στην περιοχή της Αργυρούπολης, όπου κάηκε το παλιό λατομείο και κάποια σπίτια. Στο μέτωπο της Εργάνης βρίσκονται δύο καναντέρ τα οποία πραγματοποιούν ρίψεις νερού", σημειώνει ο αντιδήμαρχος Ζωγράφου και αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας Υμηττού, Παναγιώτης Αγγελόπουλος, μιλώντας στο news.gr.

140 πυροσβέστες, 7 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα επιχειρούν στη "μάχη" με τη φωτιά στον Υμηττό.

Η φωτιά νωρίτερα έκαιγει στην περιοχή που βρίσκεται ανάμεσα στο νεκροταφείο του Βύρωνα και τη λεωφόρο Κατεχάκη.

Από το πέρασμα του πύρινου μετώπου κάηκε μία ταβέρνα και ένα σπίτι στον Καρέα , ενώ το πρόβλημα τώρα εντοπιζεται στα Αστυνομικά Ηλιούπολης, όπου έχουμε συνεχώς αναζωπυρώσεις . Ήδη εκκενώθηκε η Μονή Αγίου Ιωάννη και αυτή την ώρα η πυρκαγιά κατευθύνεται προς την Αργυρούπολη.

Σκληρή μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν πυροσβέστες, αλλά και κάτοικοι, με ό,τι μέσο έχουν στη διάθεσή τους, για να αντιμετωπίσουν τη μεγάλη φωτιά που έχει ξεσπάσει από το μεσημέρι στον Καρέα.

Διαβάστε επίσης: Αντιδήμαρχος Ζωγράφου: Εμπρησμός η πυρκαγιά στον Υμηττό

Η φωτιά εκδηλώθηκε σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση, ενώ στο σημείο επιχειρούν 10 οχήματα. Η φωτιά βρέθηκε πολύ κοντά σε κατοικημένη περιοχή, ενώ οι άνεμοι παρέσυραν τις φλόγες ανεξέλεγκτα, ενώ προκάλεσε ζημιές και σε σπίτια. 

Μία ακόμα εστία ήταν ενεργή νωρίτερα κοντά στο προπονητικό κέντρο του Παναθηναϊκού, η οποία όμως τέθηκε άμεσα σε έλεγχο. Κάηκε πευκώδης έκταση και ελιές, ενώ 10 πυροσβεστικά οχήματα έδωσαν μάχη με τις φλόγες.

Φωτογραφίες: Γιάννης Κέμμος

Οι φωτογραφίες είναι από το Facebook της Αλεξάνδρας Βουδούρη