Η “μαντάμ Σούλα” στους New York Times

Με την ιστορία της "μαντάμ Σούλα" και τη χρηματοδότηση της τοπικής ποδοσφαιρικής ομάδας του Βουκεφάλα ασχολείται η εφημερίδα New York Times.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι η στη χώρα των διασώσεων η "μαντάμ Σούλα", μια πρώην ιερόδουλο και πλέον ιδιοκτήτρια δύο οίκων ανοχής πολυτελείας στη Λάρισα παρενέβη το φθινόπωρο για να υποστηρίξει την τοπική ομάδα καθώς δεν υπήρχε άλλος χρηματοδότης.

Μιλώντας στην εφημερίδα αναφέρει ότι είναι πατριωτική η κίνηση της καθώς χρηματοδοτεί τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. "Ένας φίλος μου το ζήτησε και του είπα εγώ είμαι εδώ", ανέφερε εξηγώντας την κίνηση της.

Ωστόσο υπάρχουν αντιδράσεις για τις στολές που φέρουν το όνομα του οίκου ανοχής, αν και η πορνεία είναι νόμιμη στην Ελλάδα.

Ο πρόεδρος της ομάδας, Γιάννης Μπατζιόλας σημείωσε ότι έψαξαν παντού για χορηγό αλλά δεν βρήκαν πουθενά παρά μόνο στον οίκο ανοχής.

Πάντως η κυρία Σούλα απαντάει σε όσους αντιδρούν. "Έχουν κάποιον άλλο να τους δώσει τα χρήματα;" ρωτά.

Τον περασμένο μήνα, προσπάθησε να βοηθήσει ένα δημοτικό σχολείο στην Πάτρα αλλά η πρόταση της και η επιταγή της απορρίφθηκε. Έστειλε 3.600 δολάρια, αλλά το σχολείο επέστρεψε επιταγή της. "Θα πρέπει να σκεφτούμε τα παιδιά", είπε. "Πώς θα ξέρουν ότι ήμουν εγώ που το έστειλα;", λέει.