Φοιτητές κατέλαβαν το κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ

Νέα κατάληψη λαμβάνει χώρα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης από ομάδα φοιτητών. Οι φοιτητές έχουν καταλάβει το κτίριο διοίκησης.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι φοιτητές πρόσκειται στο χώρο της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.

Πληροφορίες του ΑΜΠΕ αναφέρουν ότι η ομάδα φοιτητών μπήκε πριν τις 21:00 αιφνιδιαστικά στο κτίριο, χωρίς ωστόσο να σημειωθούν επεισόδια.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εργολαβικών Υπαλλήλων στο ΑΠΘ, Σιδέρη Κωνσταντινίδη, έξω από το κτίριο διοίκησης παραμένουν επίσης συνάδελφοί, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις συλλήψεις και την παραπομπή στο Αυτόφωρο Δικαστήριο τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου των 11 συλληφθέντων.

Κι όλα αυτά πριν καν συμπληρωθεί εικοσιτετράωρο από την εισβολή της Αστυνομίας στο κτίριο...

Η Αστυνομία δεν έχει προβεί σε κάποια ανακοίνωση, ενώ για τη νέα κατάληψη έχουν ενημερωθεί και οι πρυτανικές αρχές.

Eν τω μεταξύ, την παραίτηση του πρύτανη του ΑΠΘ ζητά με ανακοίνωση της η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, καταδικάζοντας την επέμβαση των ΜΑΤ στο πανεπιστήμιο και τη σύλληψη των έντεκα εργολαβικών εργαζομένων. 

Η διοίκηση του ΕΚΘ κατηγορεί για "εμπαιγμό" και για "αναξιόπιστες τακτικές και πολιτικές" τον κ. Μυλόπουλο, καταγγέλλοντας τον, ότι "ενώ ζητάει από τον εισαγγελέα να παρέμβει με «στοργή» κατά των εργαζομένων, που μάχονται για τη δικαίωση τους, σήμερα μετά τη σύλληψη των έντεκα εργολαβικών ζητάει από τον αστυνομικό διευθυντή Θεσσαλονίκης, να τους αφήσει ελεύθερους".