Διερεύνησαν απόπειρα απόδρασης κρατουμένου

Συναγερμός σήμανε στην Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών στο άκουσμα τροχαίου ατυχήματος που σημειώθηκε το μεσημέρι στη διασταύρωση Νεοχωρίου και της νέας Περιφερειακής Οδού Σερρών, όταν Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο συγκρούστηκε με διερχόμενο όχημα μεταφοράς κρατουμένου, στο οποίο επέβαιναν τρεις αστυνομικοί και ένας κρατούμενος του σωφρονιστικού ιδρύματος Νιγρίτας.

Τα περιστατικά απόδρασης των φυλακισμένων, μετά από εσκεμμένα μικροατυχήματα κατά τη μεταγωγή τους σε νοσοκομεία, χτύπησαν τον κώδωνα του κινδύνου στις αστυνομικές αρχές που έσπευσαν στον τόπο του τροχαίου ατυχήματος, αποκλείοντας κάθε ενδεχόμενο απόδρασης του κρατουμένου.

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις και τις δηλώσεις του προέδρου της εξωτερικής φρουράς του Σωφρονιστικού Ιδρύματος Νιγρίτας, Σταύρου Παπαδόπουλου, στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, πρόκειται για τυχαίο γεγονός και παράλληλα αποκλείστηκε η πιθανότητα προμελετημένου σχεδίου απόδρασης κρατουμένου.

Από τη σύγκρουση των οχημάτων τραυματίστηκαν ελαφρά τέσσερα άτομα, μεταξύ αυτών και ο κρατούμενος που μεταφερόταν. Όλοι οι τραυματίες διεκομίστηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών για προληπτικούς λόγους, ενώ η τροχαία Σερρών διερευνά τα αίτια του ατυχήματος.