Τρία δισ. το χρόνο από νοθεία καυσίμων χάνει η Πολιτεία

Στα τρία δισεκατομμύρια ευρώ το χρόνο εκτιμά ο Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας, Γιώργος Σούρλας τις απώλειες για την ελληνική οικονομία από τη νοθεία στα καύσιμα του Στρατού.

Το συγκεκριμένο θέμα αποτέλεσε το κεντρικό πλαίσιο γύρω από το οποίο κινήθηκε η συζήτηση του κ. Σούρλα με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνο Παναγιωτόπουλο.

Όπως έγινε γνωστό, τα στοιχεία -σε απόλυτες τιμές- για τη νοθεία στα καύσιμα είναι γνωστά εδώ και μία οκταετία. Ο κ. Σούρλας, αφού έκανε λόγο για "αλλεπάλληλες παρεμβάσεις στους αρμόδιους του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και Δημόσιας Τάξης, στην τακτική και στρατιωτική Δικαιοσύνη" εξήγγειλε το τέλος "σε μια υπόθεση που έχει εθνικές διαστάσεις και οικονομικές επιπτώσεις".

"Δεν πρέπει απλώς να τεθεί τέρμα σ’ αυτήν την υπόθεση διαφθοράς αλλά να αναζητηθούν οι υπαίτιοι, να υποστούν τις συνέπειες των πράξεων τους, να επιστρέψουν στο Ελληνικό Δημόσιο τα δισεκατομμύρια που έχουν καρπωθεί, ποσά που με άνεση θα αρκούσαν να καλύψουν τα ποσά των περικοπών μισθών και συντάξεων", συμπλήρωσε ο Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας.