“Kρατητήρια – Σταύλοι” σύμφωνα με την Ένωση Αστυνομικών

Το θέμα των συνθηκών κράτησης αλλά και της κατάστασης των κρατητηρίων, έθιξε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής, σήμερα, στο ξενοδοχείο ΑΜΑΛΙΑ.

“Βόμβα” που απειλεί την κοινωνία, τον Έλληνα αστυνομικό και τον κρατούμενο, χαρακτήρισε το ζήτημα ο πρόεδρος της Ένωσης, Γρηγόρης Γερακαράκος.

Έκανε λόγο για “κρατητήρια- σταύλους” και είπε πως η χωρητικότητα των κρατητηρίων στην Αττική έχει κορεστεί και ότι ο αριθμός των κρατουμένων είναι τριπλάσιος από τον προβλεπόμενο.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά “τα πράγματα είναι τραγικά”, πλέον, και ζήτησε την παρέμβαση της Πολιτείας με νομοθετικές ρυθμίσεις για τον χρόνο κράτησης.

Από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., στη συνέντευξη παρέστη ο Ταξίαρχος Αντώνης Δουκιατζάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στις προσπάθειες του Αρχηγείου για την επίλυση του προβλήματος και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, από τις φυλακές που δεν δέχονται ποινικούς κρατουμένους.

Ο δικηγόρος Ηλίας Νικολακάκος, από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, προσέγγισε το ζήτημα από την πλευρά των συνηγόρων και αναφέρθηκε στις γραφειοκρατικές διαδικασίες που προκαλούν την περαιτέρω κράτηση των μη ποινικών κρατουμένων.

Ο αντιπρόεδρος της Ένωσης, Ν. Καραδήμας από την πλευρά του, κατέδειξε το πρόβλημα της συστέγασης απλών, μη ποινικών κρατουμένων στο ίδιο κελί με κακοποιούς του κοινού ποινικού δικαίου. Μίλησε, επίσης και για ακραία περιστατικά ανθρώπων που έρχονται μόνοι τους να προσαχθούν, λόγω ανέχειας.