Γονείς Βαγγέλη Γιακουμάκη: Σιωπήστε σε ένδειξη σεβασμού

Σιωπή ανάλογη με αυτή, με την οποία «ο Βαγγέλης αντιμετώπισε την ψυχολογική και σωματική βία όλο αυτό το διάστημα» ζητούν με επιστολή τους οι γονείς του 20χρονου.

Στην αρχή της επιστολής ευχαριστούν όλη την Ελλάδα «για τη στήριξη και την απλόχερη συμπαράσταση» καλούν τους πάντες να σκεφτούν την ευθύνη τους απέναντι σε οποιαδήποτε φαινόμενα βίας, ψυχικής ή σωματικής.

Εκφράζουν, επίσης, την εμπιστοσύνη τους σε Δικαιοσύνη και Αστυνομία ότι θα καταδικάσουν τους ενόχους και θα δικαιώσουν τους αθώους.

Αναλυτικά η επιστολή:

Ρέθυμνο 20/03/2015

Αισθανόμαστε την υποχρέωση παρόλο το βαρύ μας πένθος και την οδύνη από τον άδικο χαμό του Βαγγέλη μας, να ευχαριστήσουμε όλη την Ελλάδα και ιδιαίτερα την πόλη των Ιωαννίνων για την στήριξη και την απλόχερη συμπαράσταση αυτές τις δύσκολες ώρες αγωνίας και θλίψης.

Ο Βαγγέλης δεν είναι πια μόνο δικό μας παιδί.  Έγινε παιδί όλων σας.

Ο άδικος χαμός του παιδιού μας και ο πόνος δεν πρέπει να μας επιτρέψουν να αγνοήσουμε την τεράστια ευθύνη όλων μας αυτή την ώρα, απέναντι σε οποιαδήποτε φαινόμενα βίας, ψυχικής ή σωματικής.

Έχουμε εμπιστοσύνη στην Ελληνική Αστυνομία και Δικαιοσύνη ότι θα κάνουν το καθήκον τους καταδικάζοντας τους ενόχους και δικαιώνοντας τους αθώους.

Εμείς που βρεθήκαμε στη θέση αυτή "που άλλος να μην βρεθεί", ζητούμε από όλους που σέβονται την μνήμη του Βαγγέλη να συμβάλουν με τις πράξεις τους στην καταδίκη και την εξάλειψη όλων των μορφών βίας που θα μπορούσαν να οδηγήσουνε τα παιδιά μας σε απόγνωση και ενδεχομένως σε τραγικά αποτελέσματα.

Η σιωπή με την οποία ο Βαγγέλης αντιμετώπισε την ψυχολογική και σωματική βία όλο αυτό το διάστημα, μας επιβάλει να σιωπήσουμε τουλάχιστον γι' αυτές τις πρώτες μέρες πένθους και να ζητήσουμε από όλους σας και ιδιαίτερα από τα ΜΜΕ να σεβαστούν αυτή μας την επιθυμία.

Σας ευχαριστούμε θερμά

 
Παρακαλούμε περιμένετε ...