Καταθέσεις και προσαγωγές για την υπόθεση Γιακουμάκη

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του εξαφανισμένου φοιτητή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Το θρίλερ της εξαφάνισης συνεχίζεται με τις αστυνομικές αρχές να παίρνουν καταθέσεις από πρόσωπα που πιθανώς να γνωρίζουν κάτι για την εξαφάνιση του φοιτητή τόσο στα Γιάννενα όσο και στην Κρήτη. Την ίδια ώρα που έχουν προχωρήσει σε προσαγωγές προσώπων στην προσπάθειά τους να ξετυλίξουν το κουβάρι της μυστηριώδους εξαφάνισης.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειες Ιωαννίνων, οι οποίοι έχουν επιφορτιστεί με την αναζήτηση του νεαρού Ρεθυμνιώτη, δεν αφήνουν τίποτα δίχως να το διασταυρώσουν και στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται και οι καταθέσεις που ελήφθησαν τα τελευταία 24ωρα από τις αστυνομικές υπηρεσίες  του Ηρακλείου.
Η Ασφάλεια Ιωαννίνων ζήτησε να κληθούν τρεις νεαροί Κρητικοί (ένας άνδρας και δύο κοπέλες), οι οποίοι επισκέφθηκαν τα Ιωάννινα τρεις ημέρες αφού χάθηκαν τα ίχνη του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Πρόκειται για τον αδερφό ενός Ηρακλειώτη, πρωτοετούς σπουδαστή της Γαλακτοκομικής, την κοπέλα του και την αδερφή της.

Οι δύο αδερφές αρρώστησαν και χρειάστηκε να διακομιστούν στο νοσοκομείο, γεγονός που προκάλεσε την περιέργεια των Αρχών της ηπειρώτικης πόλης, που παρήγγειλαν τη λήψη καταθέσεων από τις Αρχές του Ηρακλείου. Οι τρεις νεαροί κλήθηκαν να καταθέσουν αλλά δεν προέκυψε η παραμικρή συμμετοχή τους στην εξαφάνιση του 20χρονου Βαγγέλη.

Μιλώντας στην "Espresso", ο ιδιωτικός ερευνητής Φώντας Βρόσγος που έχει προσληφθεί από την οικογένεια Γιακουμάκη ως επικεφαλής των ερευνών στα Γιάννενα, τόνισε ότι πράγματι λαμβάνονται καταθέσεις ώστε οι Αρχές να έχουν μία πιο σαφή εικόνα για την υπόθεση της εξαφάνισης.

"Τις τελευταίες ημέρες δεκάδες πληροφορίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας και αποδεικνύονται ανυπόστατες, ενώ το μόνο που κάνουν είναι να δημιουργούν αρνητικό κλίμα στην πρόοδο των ερευνών αλλά και στην οικογένεια του σπουδαστή. Εμείς συνεχίζουμε τις έρευνες σε δύσβατες περιοχές γύρω από τη σχολή και σε χωριά περιμετρικά, δίχως αποτέλεσμα μέχρι στιγμής. Το Σάββατο δύτες θα ξαναβουτήξουν στη λίμνη εφόσον το επιτρέψει ο καιρός" σημείωσε χαρακτηριστικά.

Υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ διέψευσαν τις φήμες σχετικά με μία σύλληψη και κάποιες προσαγωγές από την περιοχή της Μεσαράς Ηρακλείου.