Παναγιώτης Βλαστός: Η Λίτσα η πατσαβουρίτσα και τα… μπότοξ

Στη “Λίτσα την πατσαβουρίτσα”, όπως αποκαλεί την εξαδέλφη του ο Παναγιώτης Βλαστός, στρέφει τα πυρά στις απολογίες του ενώπιον των ανακριτών διαφθοράς που ερευνούν την υπόθεση του κυκλώματος με έδρα τις φυλακές και πρωταγωνιστή τον βαρυποινίτη.

“Η βρωμιάρα λέει ψέματα”, είναι η μόνιμη επωδός του, καθώς σε μια απολογία-ποταμό επιχειρεί να αποδομήσει τους ισχυρισμούς της “πρώην εξαδέλφης του”, η οποία με τη μαρτυρία της βοήθησε τις αρχές να φτάσουν στην άκρη του νήματος.

Ο Παναγιώτης Βλαστός κάνει λόγο για στημένες κατηγορίες σε βάρος του “καθ’ υπαγόρευση των αστυνομικών” από μια γυναίκα την οποία θεωρεί ότι ευεργέτησε. Όπως λέει στην απολογία του, της είχε δώσει ακόμη και χρήματα για μπότοξ και αισθητικές επεμβάσεις.

“Ερχόταν και μου έλεγε, ξαδελφούλη μου αγαπημένε, η φίλη μου έχει έναν πλαστικό πολύ καλό και της έβγαλε τα ψωμάκια από τα πλάγια. Εγώ τη ρώτησα πόσο κοστίζουν αυτές οι επεμβάσεις και της έδωσα 5.500 ευρώ για τη λιποαναρρόφηση και λιπογλυπτική στα γόνατα, για μπότοξ 300-400 ευρώ, για υαλουρονικό οξύ 500 ευρώ και για κολλαγόνο. Όταν την είδε ο Σκαφτούρος στο δικαστήριο μου είπε 'πώς είναι αυτή η ξαδέλφη σου ρε Παναγιώτη, αεροπλάνο έγινε'. Επίσης, της έδωσα 1.200-1.300 ευρώ για απόξεση προσώπου”, αναφέρει χαρακτηριστικά ο βαρυποινίτης, ο οποίος επιμένει πως η Λίτσα του έφαγε περίπου 1,5 εκατ. ευρώ.

Μάλιστα, ο κατηγορούμενος επιχειρεί να βάλει στο κάδρο και τον σύζυγο της Λίτσας, λέγοντας πως είναι ο άνθρωπος που έφτιαξε την βόμβα που τοποθέτησαν στην εισαγγελέα Πετράκη και πως εκείνος έχει κρύψει τα χρήματα που η εξαδέλφη του ισχυρίζεται ότι έχασε. “Πιστεύω ότι τα λεφτά είναι στο χωριό στα Τρίκαλα και αν η αστυνομία έκανε καλύτερα τη δουλειά της θα τα είχε βρει”, λέει μεταξύ άλλων, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η Λίτσα φοβήθηκε όταν στράφηκε εναντίον της και προσπάθησε να κρατήσει τα χρήματα αυτά συνεργαζόμενη με την αστυνομία.

Επίσης, μιλά και για μια ακόμη γυναίκα φίλη της “Λίτσας”, η οποία – όπως υποστηρίζει – δούλευε σε τράπεζα και μπήκε στο σύστημα μισθοδοσίας και είδε τα στοιχεία (διεύθυνση, κ.ά) της εισαγγελέως των φυλακών Τρικάλων, στην οποία ο Παναγιώτης Βλαστός τοποθέτησε εκρηκτικό μηχανισμό. Το αντάλλαγμα – σύμφωνα με τον ίδιο - ήταν να της κλείσει ένα τραπέζι στο Frangelico.

Ο Παναγιώτης Βλαστός παραδέχεται ότι απείλησε τη Λίτσα για να του επιστρέψει τα χρήματα που όπως λέει του έκλεψε και πως πρόθεση του ήταν να βάλει κάποιους να την απαγάγουν, να την βασανίσουν για να πει που είναι τα χρήματα.

“Δεν τη χτύπησα γιατί είμαι πυγμάχος, εάν τη χτυπούσα θα της είχα κατεβάσει τη μούρη κάτω μαζί με τα μπότοξ”, λέει χαρακτηριστικά και συνεχίζει: “Τη ρώτησα πού είναι τα λεφτά και να μη μου λέει μ..... ότι τα έχει πετάξει στα σκουπίδια. Της είπα, κανόνισε π..... να πας στους μπάτσους να σε φυλάνε και να φύγετε κάπου όλοι μαζί”.

Ο βαρυποινίτης κατηγορεί τη Λίτσα πως του έπαιξε άσχημο παιχνίδι, καθώς “προσπάθησε να μπλέξει οποιονδήποτε έκανα παρέα ή θεωρούσα δικό μου για να με αποκόψει από τον έξω κόσμο και να μην έχω επισκεπτήρια”.

Επιχειρεί δε, να πείσει τους ανακριτές ότι η δικηγόρος και σύντροφός του, Αδαμαντία Αγγελέτου, που επίσης έχει προφυλακιστεί, δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση.

Ομολογεί, επίσης, πως συμμετείχε στην απαγωγή του επιχειρηματία Γιάννη Ζώνα το 2001, ενώ αρνείται κατηγορηματικά ότι έχει σχέση με τις επιθέσεις σε βάρος των συγγενικών προσώπων του Γ. Σμπώκου, αλλά και τον Άκη Τσοχατζόπολο.

"Δεν έχω καμία σχέση με το Σμπώκο και τον Τσοχατζόπουλο... δεν έχω καμία σχέση με τις βόμβες στο Σμπώκο. Δεν είμαι βλάκας να βάζω εγώ τις βόμβες και να παίρνει τα χρήματα ο Σκαφτούρος. Ο Σμπώκος για να πάει στο ψυχιατρείο σκαρφίστηκε ότι έβαλα εγώ τις βόμβες”, λέει.

O Π. Βλαστός στην απολογία του αρνείται ότι γνωρίζει  τους πιθανούς δολοφόνους των μελών της Χρυσής Αυγής. "Αναφορικά με αυτά που λέει  για τα κράνη της Χρυσής Αυγής ότι της είπα ότι είναι δικά μου, έχω να πω ότι ο αστυνομικός που την ανέκρινε είμαι βέβαιος 100%  ότι της το υπαγόρευσε για να δημιουργήσουν συγκοινωνούντα δοχεία... Εξάλλου αλλοίμονο εάν δεν είχαν από μόνοι τους να πάρουν κράνη και να τους τα αγόρασα εγώ. Το περιστατικό μου το ανέφερε επειδή έγινε στη γειτονιά που μεγαλώσαμε στο Ν. Ηράκλειο και το κάναμε συζήτηση και αυτοί το εκμεταλλεύτηκαν και το μετέτρεψαν αλλιώς".