Ελεύθεροι οι τρεις συλληφθέντες εργαζόμενοι στην Κρήτη

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι τρεις εργαζόμενοι της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, οι οποίοι το πρωί της Τρίτης προσήχθησαν και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, στη διάρκεια κατάληψης των γραφείων της υπηρεσίας τους, όταν αστυνομική δύναμη έσπασε την πόρτα του κτιρίου.

Ο εισαγγελέας άσκησε δίωξη εναντίον τους για διατάραξη υπηρεσιακής ειρήνης από κοινού και τους άφησε ελεύθερους, παραπέμποντάς τους να δικαστούν από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου, στις 17 Ιανουαρίου 2013.

Νωρίτερα στους κεντρικούς δρόμους του Ηρακλείου εργαζόμενοι στους δήμους και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, καθώς και φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης πραγματοποιήσαν πορεία διαμαρτυρίας

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι οι εργαζόμενοι στην Αυτοδιοίκηση είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, μέχρι να αναγκασθεί η κυβέρνηση να αναιρέσει το μέτρο της διαθεσιμότητας.

Την Παρασκευή ετοιμάζουν νέα πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Από τις κινητοποιήσεις έχουν ήδη αρχίσει και εμφανίζονται προβλήματα στους δρόμους μεγάλων πόλεων, όπως για παράδειγμα η συσσώρευση σκουπιδιών στην Αθήνα.