Δίχως δηλώσεις έφυγε από τον ανακριτή ο Δ. Μελισσανίδης.

Χωρίς να κάνει δηλώσεις έφυγε από το γραφείο του ανακριτή διαφθοράς Γιώργο Ανδρεάδη ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΚ Δημήτρης Μελισανίδης ο οποίος εκλήθηκε να καταθέσει στο πλαίσιο της έρευνας για την "εγκληματική οργάνωση στο ποδόσφαιρο".

Ο κύκλος των καταθέσεων που λαμβάνει ο ανακριτής για την υπόθεση αναμένεται να ολοκληρωθεί αύριο με αυτή του Αλέξη Κούγια. Αμέσως μετά ο ανακριτής θα αρχίσει να καλεί σε απολογία τους πρώτους κατηγορούμενους στην υπόθεση.

Η υπόθεση ,για την οποία μεταξύ άλλων αδικημάτων έχει απαγγελθεί κατηγορία για εγκληματική οργάνωση , έφθασε στο ανακριτικό γραφείο μετά από πολύμηνη έρευνα που διενήργησε ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αριστείδης Κορέας για διαφθορά στο ποδόσφαιρο.

Ο Εισαγγελικός λειτουργός με πολυσέλιδο πόρισμα που παρέδωσε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας τον περασμένο Δεκέμβριο ανέφερε την ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο η οποία φέρεται να δρούσε από το 2011 έως το 2013.

Η δίωξη που ασκήθηκε με βάση τα ευρήματα του κ. Κορέα περιλαμβάνει ,πλην της κατηγορίας για εγκληματική οργάνωση που βαρύνει 7 από τους 16 κατηγορούμενους , αδικήματα όπως αυτά της απάτης ,σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος, απόπειρας εκβίασης και δωροδοκία και δωροληψία με σκοπό την αλλοίωση αποτελέσματος ποδοσφαιρικού αγώνα.

Στους κατηγορούμενους , τα ονόματα των οποίων δεν είχε δημοσιοποιήσει η Εισαγγελία, περιλαμβάνονται τρία μέλη του ΔΣ της ΕΠΟ, μέλη της ΚΕΔ και δύο προέδρους ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας.