Θυμίζουν μαφία τα χτυπήματα σε σπίτια δικαστικών

Ανησυχία προκαλεί στους κόλπους της Δικαιοσύνης η επίθεση με βόμβα που σημειώθηκε στο σπίτι της προέδρου Εφετών Παρασκευής Καλαϊτζή στο Χαλάνδρι τα ξημερώματα της περασμένης Τετάρτης, καθώς είναι το δεύτερο παρόμοιο χτύπημα σε σπίτι δικαστικού, μετά την έκρηξη που είχε σημειωθεί στις 28 Σεπτεμβρίου στο Χολαργό, στην πολυκατοικία όπου διαμένει η ανακρίτρια Ιωάννα Χατζάκη.

Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Έθνους της Κυριακής, πολλοί παρομοιάζουν τις επιθέσεις αυτές με τις επιθέσεις της Μαφίας στην Ιταλία κατά τη δεκαετία του '70, “βλέποντας” πίσω από τις επιθέσεις μία απόπειρα τρομοκράτησης των δικαστικών εν γένει.

“Αυτοί που το έκαναν ίσως ήθελαν να στείλουν ένα μήνυμα σε δικαστικούς λειτουργούς που χειρίζονται μεγάλες υποθέσεις, στις οποίες πολλές φορές μπερδεύονται τα όρια ανάμεσα στο ποινικό έγκλημα και την παράνομη δράση των κατηγορουμένων για υποθέσεις εγκλημάτων του ''λευκού κολάρου''. Είναι σαφές ότι ενοχλούνται και ανησυχούν ορισμένοι. Η επίθεση αυτή ήταν μήνυμα εκφοβισμού”, δηλώνουν στην εφημερίδα εκπρόσωποι της Δικαιοσύνης.

Εν τω μεταξύ, η ΕΛ.ΑΣ. αναζητά τον συνδετικό κρίκο που συνδέει τις δύο επιθέσεις, καθώς οι δύο αυτοί “στόχοι” είχαν χειριστεί διαφορετικής φύσεως υποθέσεις.