Ρατσιστικές επιθέσεις και αστυνομικές αυθαιρεσίες

Συγκλονιστικά περιστατικά ρατσιστικής βίας στα οποία εμπλέκονται αστυνομικοί αποκαλύπτει με δημοσίευμά του το Έθνος της Κυριακής. Στον κατάλογο των υποθέσεων που έχει συγκεντρώσει το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. καταγράφονται οι αποκρουστικές λεπτομέρειες της φασιστικής πρακτικής που ακολουθούν μέλη της αστυνομίας.

Ανάμεσα στα συμβάντα που έχουν καταγγελθεί και εξετάζει η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. συμπεριλαμβάνονται βασανισμοί, προσβολές γενετήσιας αξιοπρέπειας, κλοπές, ξύλο αλλά και η καταστροφή νομιμοποιητικών εγγράφων. Από τα μέχρι τώρα αποτελέσματα της έρευνας των υποθέσεων φαίνεται να προκύπτει ότι στην πλειονότητα των περιστατικών που αναφέρονται στη λίστα, οι αστυνομικοί που πρωταγωνιστούν διατηρούν - πέρα από κοινή νοοτροπία - και “αγαστές” σχέσεις με τη Χρυσή Αυγή.

Στα περιστατικά που καταγράφει η εφημερίδα περιγράφονται μεταξύ άλλων βασανιστήρια με πένσα μέσα σε αστυνομικό τμήμα, επιθέσεις κατά αλλοδαπών με όπλα Taser και άγριοι ξυλοδαρμοί.

Η πιο αποκρουστική περίπτωση είναι αυτή που καταγγέλλεται για το αστυνομικό τμήμα του Αιγάλεω, όπου αναφέρεται ότι αστυνομικοί έβγαλαν με πένσα τα νύχια ενός συλληφθέντα και ξύρισαν το μουστάκι ενός άλλου, ενώ υπάρχει και μία περίπτωση αστυνομικού που κατέστρεψε τα νόμιμα έγγραφα ενός αλλοδαπού.