Υπάρχουν ακόμα φάρμακα για το AIDS στο Τζάνειο

Μετά το επείγον σήμα που έστειλε ο διοικητής του Τζάνειου Νοσοκομείου, ο θόρυβος για την έλλειψη φαρμάκων για το AIDS φαίνεται να καταλαγιάζει. Ο διοικητής του νοσοκομείου Σταύρος Φούσας έστειλε μήνυμα προς το ΚΕEΛΠΝΟ και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, σήμα στο οποίο ανέφερε ότι το Τζάνειο “αδυνατεί να χορηγήσει αντιρετροϊκά φάρμακα στους ασθενείς, λόγω εξάντλησης του προϋπολογισμού”.

Το έγγραφο έφτασε στα ΜΜΕ μέσω της μη κυβερνητικής οργάνωσης Act Up αλλά, όπως φάνηκε και μετά τη σημερινή σύσκεψη στη Δεύτερη Υγειονομική Περιφέρεια Υγείας, παρουσία του κυρίου Φούσα, αν και το Τζάνειο έχει εξαντλήσει τον προϋπολογισμό του για το 2012, υπάρχει απόθεμα αντιρετροϊκών φαρμάκων για τους ασθενείς για τουλάχιστον 10 ημέρες.

Η δεύτερη Υγειονομική Περιφέρεια εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει ότι καλύπτονται πλήρως οι ανάγκες των οροθετικών πολιτών στις προβλεπόμενες αντιρετροϊκές θεραπείες”, υποστηρίζει επίσης ότι δεν αναφέρθηκε έλλειψη ή αδυναμία κάλυψης των ειδικών αυτών θεραπειών και εκτιμά ότι ο θόρυβος που δημιουργήθηκε “δεν αντιστοιχεί στην πραγματικότητα”.

Στην πρωινή σύσκεψη αποφασίστηκε να προχωρήσει η αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Τζανείου καθώς και να καλυφθούν τυχόν ελλείψεις σε φάρμακα από άλλα νοσοκομεία.