Στο Σύνταγμα η πορεία των εργαζόμενων στην τοπική αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκε η πορεία εργαζόμενων στους ΟΤΑ, η οποία είχε νωρίτερα καταλήξει στο Σύνταγμα,μπροστά από το κτίριο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Η κινητοποίηση διεξήχθη στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων και επαναλαμβανόμενων κινητοποιήσεών τους, προκειμένου να αποκρουστεί το μέτρο της διαθεσιμότητας υπαλλήλων που θέτει σε κίνδυνο τις θέσεις και τις δουλειές των ιδίων και των συναδέλφων τους.

Οι δρόμοι -κυρίως η Σταδίου, η Αμαλίας, η Βασιλίσσης Σοφίας και η Καραγεώργη Σερβίας- που είχαν κλείσει νωρίτερα, είναι και πάλι ανοικτοί και η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά.

Κλειστοί όλοι οι δήμοι της Αττικής

Κλειστοί παραμένουν όλοι οι δήμοι της Αττικής την Παρασκευή και οι εργαζόμενοι σε αυτούς συνεχίζουν τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, αντιδρώντας στο οριζόντιο μέτρο της διαθεσιμότητας και των απολύσεων.

Στις 13:00 συγκαλείται Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, προκειμένου να αποφασισθεί περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Νωρίτερα, ΠΟΕ-ΟΤΑ και Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής έχουν προγραμματίσει διαδήλωση έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης πραγματοποίησαν την Πέμπτη οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ξεκινώνοντας από την πλατεία Καραϊσκάκη.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ κήρυξε τετράωρη στάση εργασίας, μεταξύ 11:00 και 15:00 για την πρωινή βάρδια και 15:00 με 19:00 για την απογευματινή βάρδια.

Μέχρι και την Παρασκευή, οι σύλλογοι εργαζομένων πραγματοποιούσαν Γενικές Συνελεύσεις, προκειμένου να αποτυπωθεί η διάθεση του κλάδου και ο τρόπος κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων.

Παρά το τελεσίγραφο του Αντώνη Μανιτάκη, οι δήμοι εμμένουν στην απόφασή τους να μην αποστείλουν στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης λίστες διαθεσιμότητας.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Κώστας Ασκούνης, ζήτησε διάλογο με την κυβέρνηση, προτείνοντας να υπάρξει αξιολόγηση των υπαλλήλων και μετατάξεις όπου υπάρχουν κενά.