Οι φυλακές Κορυδαλλού ήταν ο στόχος του Ξηρού

Στην καρδιά του σωφρονιστικού συστήματος και συγκεκριμένα στις φυλακές Κορυδαλλού σχεδίαζε να χτυπήσει ο Χριστόδουλος Ξηρός και μάλιστα τις επόμενες ημέρες όπως προέκυψε από τις ανακοινώσεις στις οποίες προχώρησε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Β .Κικίλιας και ο αρχηγός της ΕΛΑΣ Δημ. Τσακνάκης.

Μέσα στο κρησφύγετο του Χ. Ξηρού στην Ανάβυσσο έχει βρεθεί μεγάλος αριθμός όπλων, εκρηκτικών υλών και πολλών αντικειμένων που παραπέμπουν στην δημιουργία εκρηκτικών μηχανισμών. Επίσης έχει βρεθεί πλαστή ταυτότητα με το όνομα Ελένη Μελανή για την οποία η αστυνομία αναζητεί πληροφορίες. Παράλληλα αναζητείται ένας άνδρας ο οποίος ενοικίασε το διαμέρισμα τον Ιούνιο του 2014 του οποίου τα στοιχεία δεν έχουν ταυτοποιηθεί. 

Στο κρησφύγετο βρέθηκαν ακόμη σημειώσεις με δρομολόγια προσέγγισης και διαφυγής καθώς και εναλλακτικές διαδρομές για το χτύπημα που ετοίμαζε ο Χ.Ξηρός.

Τέλος όπως δήλωσε ο αρχηγός της ΕΛΑΣ χθες ελήφθη βιολογικό υλικό από τον Χ. Ξηρό το οποίο ταυτοποιείται με βιολογικό υλικό που βρέθηκε σε βιβλίο το οποίο είχε τοποθετηθεί μέσα στο δέμα - βόμβα που είχε σταλεί στο Α.Τ. Ιτέας τον Απρίλιο του 2014.

Ποινική δίωξη στον Χριστόδουλο Ξηρό 

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε στις 17:25 το απόγευμα ο Χριστόδουλος Ξηρός προκειμένου να απολογηθεί, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, συνοδευόμενος από το δικηγόρο του Φραγκίσκο Ραγκούση.

"Αντίσταση στην τρόικα δεν θα μας σώσει κανένας σωτήρας" είπε ο Χριστόδουλος Ξηρός την ώρα που περνούσε το κατώφλι της Εισαγγελίας Πρωτοδικών.  Δυο εισαγγελείς μελετούν τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί ενώ  αναμένεται να ασκηθεί σε βάρος του ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για τα όπλα και τα εκρηκτικά που βρέθηκαν στο σπίτι της Αναβύσσου.

Ποινική δίωξη για διεύθυνση άγνωστης  έως τώρα τρομοκρατικής οργάνωσης με άγνωστα μέλη καθώς και για διακεκριμένη οπλοκατοχή ασκήθηκε σε βάρος του Χρ. Ξηρού.

Ενώπιον του εισαγγελέα ο Ξηρός δήλωσε:

"Η χώρα μας τελεί υπό ξένη κατοχή της τρόικας και της Μέρκελ και θεωρώ υποχρέωσή μου την αντίσταση. Όσοι μηχναισμοί υποστηρίζουν τις κατοχικές δυνάμεις καθώς και τους ντόπιους δοσίλογους θεωρώ ότι δεν έχουν καμία δικαιοδοσία να μου ζητήσουν το λόγο. Αντιθέτως, σας μέρος του μηχανισμού εσείς είστε αυτοί που θα πρέπει να απολογηθούν στο λαό και την ιστορία".

Βαρύς οπλισμός στην κατοχή του

Βαρύς οπλισμός έχει βρεθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στο σπίτι που είχε νοικιάσει στην Ανάβυσσο, με πλαστά στοιχεία, ο Χριστόδουλος Ξηρός.

Οι αστυνομικοί έχουν βρει 6-7 καλάσνικοφ, εκ των οποίων το ένα φέρει διόπτρα λέιζερ, ένα δοχείο με ποσότητα εκρηκτικών, μέρος από ρουκέτα και φυτίλια.

Τα ευρήματα έχουν μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια για εξέταση.