Καιρός: Άνοδος της θερμοκρασίας με σποραδικές βροχές

Νεφώσεις με ασθενείς σποραδικές βροχές στα δυτικά και στα βόρεια και από το μεσημέρι και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας αναμένουμε την Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015. Τα φαινόμενα τις βραδινές ώρες θα περιοριστούν στο νοτιοανατολικό Αιγαίο, όπου κατά τόπους θα ενισχυθούν. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, ενώ τη νύχτα και τις πρωινές ώρες παγετός θα σχηματιστεί σε αρκετά τμήματα της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας.

Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω άνοδο θα  κυμανθεί από -1 έως 15 βαθμούς στα ανατολικά ηπειρωτικά, -6 έως 12 στη βόρεια Ελλάδα, 0 έως 14 και τοπικά 16  στη δυτική Ελλάδα, 0 έως 16 στο βόρειο Αιγαίο και από 6 έως 17 βαθμούς στο κεντρικό Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Τις βραδινές ώρες  στα ορεινά τμήματα η θερμοκρασία θα κυμανθεί 2 με τρεις βαθμούς χαμηλότερα.

Οι άνεμοι στα πελάγη  θα πνέουν αρχικά από τα δυτικά με ένταση έως και 6 μποφόρ, στρεφόμενοι σταδιακά από το απόγευμα και από τα βόρεια σε βορειοδυτικούς φτάνοντας στο Αιγαίο τα 7 με 8 μποφόρ.

Δείτε περισσότερα στο weather.gr