Με βροχές και χιόνια μπαίνει το 2015

Με βροχές, καταιγίδες, αλλά και χιόνια μπαίνει το 2015, καθώς συνεχίζεται το σκηνικό του καιρού που έχει στηθεί τις τελευταίες μέρες.

Ειδικότερα, χιονοπτώσεις στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, βροχές και καταιγίδες στα νησιά του Αιγαίου και χιόνια στα ορεινά τους τμήματα και πολύ ισχυρούς ανέμους σε ολόκληρη τη χώρα αναμένονται για την Πρωτοχρονιά. Στα δυτικά και βόρεια τμήματα της χώρας θα επικρατούν νεφώσεις, με τοπικές βροχές στο νότιο Ιόνιο και παροδικές χιονοπτώσεις τις πρωινές ώρες στα ορεινά της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας. Σταδιακή εξασθένιση των φαινομένων αναμένουμε από το βράδυ.

Η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα θα κυμανθεί από -3 έως 8 βαθμούς στα ανατολικά ηπειρωτικά, -11 έως 5 στη βόρεια Ελλάδα, -1 έως 8 στη δυτική Ελλάδα, -7 έως 11 στο βόρειο Αιγαίο και από 4 έως 14 βαθμούς στο κεντρικό Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από τα ανατολικά–βορειοανατολικά με ένταση έως 7 και τοπικά τις πρωινές ώρες 8 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο θα είναι βόρειοι – βορειοανατολικοί ως 8 και τοπικά 9 με 10 μποφόρ, με μικρή εξασθένιση από αργά το βράδυ.

Ο καιρός καθημερινά στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, καθώς και σε κάθε σημείο της Ελλάδας, από το weather.gr