Διαμαρτυρία καθηγητών για τις συγχωνεύσεις σχολείων

Τη διαμαρτυρία τους για τις συγχωνεύεις τμημάτων θα εκφράσουν την Παρασκευή, η καθηγητές του Πειραιά, έξω από τη διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της περιοχής τους στις 13.00 το μεσημέρι. Εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές, με πρωτοβουλία της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Πειραιά (ΕΛΜΕ) και της ομοσπονδίας γονέων Πειραιά ζητούν να μη γίνει καμία σύμπτυξη τμήματος σε κανένα σχολείο και όλα τα τμήματα να έχουν μέχρι 20 μαθητές, ενώ ζητούν την κάλυψη των κενών θέσεων, με προσλήψεις εκπαιδευτικών.

Σε ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Πειραιά αναφέρει ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν στον Πειραιά δεκάδες κενά εκπαιδευτικών και το υπουργείο Παιδείας, αντί να διαθέσει τις απαραίτητες πιστώσεις και να προσλάβει εκπαιδευτικούς, προσπαθεί να καλύψει τα κενά με συγχωνεύσεις τμημάτων και σχολείων. Οι εκπαιδευτικοί ζητούν για το θέμα, συνάντηση με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά.

Σημειώνεται ότι η ΕΛΜΕ Πειραιά είχε πραγματοποιήσει ανάλογη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά και την Τετάρτη 21/11, ενώ προειδοποιεί με συνέχεια των κινητοποιήσεων, εάν δεν σταματήσει η πολιτική των συμπτύξεων τμημάτων.