“Στα συσσίτια η πλειοψηφία των ναυπηγοεπισκευαστών”

Να παραμείνουν σε λειτουργία τα ναυπηγεία με κάθε τρόπο, ζήτησαν οι συνδικαλιστές του Συνδικάτου Μετάλλου και οι εκπρόσωποι των ναυπηγοεπισκευαστών, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στα γραφεία της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Μετάλλου.

Οι συνδικαλιστές εξέφρασαν το αίτημα για δημιουργία ενιαίου ναυπηγοεπισκευαστικού φορέα, ενώ τόνισαν ότι εάν διακοπεί η λειτουργία τους, υπάρχει κίνδυνος να προστεθούν στην ανεργία ακόμη 15.000 άνθρωποι εξαιτίας της κατάρρευσης των εργολαβικών και εμπορικών επιχειρήσεων, που εξαρτώνται από τα ναυπηγεία.

Ανάμεσα στις προτάσεις ήταν να ανατεθεί στα ναυπηγεία η ναυπήγηση πλοίων που θα εξυπηρετούν τις άγονες γραμμές η απόσβεση των οποίων, όπως υποστήριξαν, θα έχει επιτευχθεί σε 2 χρόνια.

“Από τους κάποτε 4.500 εργαζόμενους στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά έχουν απομείνει 2.500», ανέφερε ο Γιάννης Στεφανόπουλος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου, (ΠΟΕΜ) και τόνισε ότι η εκ περιτροπής εργασία μια φορά την εβδομάδα έχει οδηγήσει τους εργαζόμενους στην ανέχεια με αποτέλεσμα πολλοί από αυτούς να σιτίζονται από τα συσσίτια των δήμων της περιοχής.