Ολοκληρώθηκε χωρίς επεισόδια η φοιτητική πορεία για το Γρηγορόπουλο

Χωρίς τα επεισόδια που αμαύρωσαν τις πορείες στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα, ολοκληρώθηκε η φοιτητική πορεία που διοργανώθηκε στο κέντρο της Αθήνας.

Η πορεία ξεκίνησε στις 14:30 από τα Προπύλαια, ακολούθησε διαδρομή μέσω των οδών Πανεπιστημίου και Σταδίου στο Σύνταγμα και επέστρεψε στα Προπύλαια.

Τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια ωστόσο δεν υπήρξαν παρά ελάχιστες εντάσεις.

Οι διαδηλωτές ολοκλήρωσαν την πορεία τους στην Ομόνοια όπου και διαλύθηκε το κύριο σώμα της πορείας.

Στη πορεία, που ήταν μεγάλη σε όγκο, συμμετείχαν φοιτητές, μαθητές, σύλλογοι εκπαιδευτικών, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και της νεολαίας του, μέλη της Πανσπουδαστικής (φοιτητική παράταξη που πρόσκειται στο ΚΚΕ) της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, φορείς και δίκτυα πολιτών.

Το περιεχόμενο των συνθημάτων αφορούσε τον Αλέξη Γρηγορόπουλο, τον Ν. Ρωμανό, αλλά και την οικονομική και πολιτική επικαιρότητα.

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στη διάρκεια της πορείας στη Θεσσαλονίκη. 

Σύμφωνα με το thousandnews, μέσα σε γνωστό πολυκατάστημα ρούχων μπήκαν οι διαδηλωτές βάζοντας φωτιά και προκαλώντας πανικό σε όσους βρίσκονταν εκείνη την ώρα μέσα.

Κάποιοι από τους διαδηλωτές προκάλεσαν φθορές σε τζαμαρίες καταστημάτων.

Επεισόδια και στην Πάτρα

κουκουλοφόροι που βρίσκονταν στο τέλος της πορείας πέταξαν προς από το δικαστικό μέγαρο βόμβες μολότοφ και οι αστυνομικοί των ΜΑΤ απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης. Τα επεισόδια συνεχίστηκαν στην οδό Κορίνθου, ενώ οι αστυνομικοί προχώρησαν σε τουλάχιστον επτά προσαγωγές.