Ραγκούσης: Με μάσκα οξυγόνου ο Ρωμανός, κινδυνεύει η ζωή του

Με μάσκα οξυγόνου μιλά πλέον ο απεργός πείνας Νίκος Ρωμανός, όπως ανέφερε μιλώντας σε δημοσιογράφους έξω από το Γενικό Κρατικό ο δικηγόρος του, Φραγκίσκος Ραγκούσης.

Όπως σημείωσε ο κ. Ραγκούσης, το ανοσοποιητικό σύστημα του Νίκου Ρωμανού έχει αποδυναμωθεί σημαντικά και υπάρχει κίνδυνος άμεσης μόλυνσης, η οποία θα ήταν και μοιραία για τη ζωή του. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι είναι σαφέστατα καταπονημένος, ο Ν. Ρωμανός συνεχίζει την απεργία πείνας και “δεν τον καλύπτει οποιαδήποτε νομοθετική ρύθμιση”, όπως τόνισε.

Ο Φραγκίσκος Ραγκούσης εξέφρασε την άποψη πως “μία ανθρώπινη ζωή δεν πρέπει ούτε να χάνεται, ούτε να θυσιάζεται από σκοπιμότητες και κυβερνητικές κόντρες”, και ξεκαθάρισε πως “δε θα δεχθούμε αναγκαστική σίτιση”, όσες πιέσεις κι αν τυχόν ασκηθούν προς τους γιατρούς.

Ο ίδιος μετέφερε τη διαβεβαίωση του διοικητή του νοσοκομείου πως κανείς δεν θα επέμβει για να διαταράξει τη θέληση του Νίκου Ρωμανού, ενώ αναφερόμενος στο λιποθυμικό επεισόδιο που είχε χθες ο απεργός πείνας, διευκρίνισε πως ο ασθενής έπεσε κάτω και τον συνέφεραν οι γιατροί, ενώ ανέφερε κατηγορηματικά πως δεν έλαβε καμία υγρή τροφή.