Εκτεταμένα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας

Εκτεταμένα επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Τρίτης στην περιοχή των Εξαρχείων, στο περιθώριο της πορείας για τον απεργό πείνας, Νίκο Ρωμανό. Άγνωστοι έβαλαν φωτιά και προκάλεσαν καταστροφές σε αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα στην περιοχή.

Ομάδες διαδηλωτών πραγματοποιούσαν διαρκώς και νέες επιθέσεις σε διάφορα σημεία της περιοχής. Παράλληλα, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων, χημικών και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης και προχώρησαν σε έξι προσαγωγές.

Νωρίτερα στην οδό Στουρνάρη ένα λεωφορείο του ΟΑΣΑ (εκτελεί το δρομολόγιο 060) που εκείνη τη στιγμή περνούσε μπροστά από το Πολυτεχνείο ακινητοποιήθηκε και αφού πρώτα αποβιβάστηκαν επιβάτες και ο οδηγός στη συνέχεια πυρπολήθηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες μέσα στο ΕΜΠ βρίσκεται ένας μεγάλος αριθμός ατόμων τα οποία ανά διαστήματα βγαίνουν στο δρόμο και επιτίθονται στις αστυνομικές δυνάμεις.

Τουλάχιστον δέκα αυτοκίνητα έχουν υποστεί ζημιές ενώ τουλάχιστον τέσσερα από αυτά πυρπολήθηκαν και καταστράφηκαν ολοσχερώς.

Θυμίζουμε ότι ο Νίκος Ρωμανός βρίσκεται σε απεργία πείνας για 22η συνεχή ημέρα, διαμαρτυρόμενος για την απόρριψη του αιτήματός του να λαμβάνει εκπαιδευτικές άδειες για να μπορεί να παρακολουθεί τα μαθήματα στο ΤΕΙ, στο οποίο έχει εισαχθεί μέσω των πανελλαδικών εξετάσεων.

Πορείες αλληλεγγύης πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, όπως στη Θεσσαλονίκη, στο Ηράκλειο, στα Χανιά, στην Πάτρα, στα Ιωάννινα, και στη Μυτιλήνη.

Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος