Αυτοκτόνησε μία από τις οροθετικές που διαπόμπευσαν το 2012

Να δώσει τέλος στη ζωή της αποφάσισε μία τις εκδιδόμενες γυναίκες που είχαν συλληφθεί τον Μάιο του 2012 και οι φωτογραφίες τους είχαν δοθεί στη δημοσιότητα.

Την είδηση του θανάτου ανακοίνωσε η Χρύσα Μπότση, γιατρός και μέλος της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στις διωκόμενες οροθετικές με μια ανάρτησή της στον διαδικτυακό τόπο tomov.

Αναλυτικά η φορτισμένη ανάρτηση:

"Η Κατερίνα δραπέτευσε. Όσες φυλακές έζησε, όσους παραδείσους κι αν αναζήτησε στα ναρκωτικά ποτέ δεν έφτασαν. Η επιχείρηση δίωξης των οροθετικών χρηστριών πριν τις εκλογές του 2012, μάζεψε μαζί με τις άλλες κοπέλες και την Κατερίνα. Τη γνωρίσαμε κι αυτή στις φυλακές Κορυδαλλού. Ένα κορίτσι γελαστό που του άρεσαν οι αγκαλιές και τα χάδια. Ήταν διαχυτική, πάντα με φιλούσε.

Η Κατερίνα έγινε αργότερα ασθενής μου καθώς το "αδίκημα" της οροθετικότητάς της, την έφερε στην πόρτα της Μονάδας Λοιμώξεων. Γρήγορα ενεργοποιήθηκε. Μάχιμη, πήρε μέρος σε όλες τις δράσεις της πρωτοβουλίας αλληλεγγύης για τις διωκόμενες οροθετικές: μίλησε σε προβολές, σε πανελ, σε συγκεντρώσεις για τα αυτονόητα: τα νοσήματα δεν φυλακίζονται, θεραπεύονται. Την αγαπήσαμε για το θάρρος της, την ανθρωπιά της, το ωραίο μυαλό της.

"Δυο χρόνια καθαρή, όταν υποτροπίασε. Ζητούσε συγγνώμη γιατί νόμισε ότι μας απογοήτευσε. Οι δικοί μου φόβοι όμως είχαν να κάνουν με κάτι άλλο. Εμείς πόσο σωστά τη στηρίξαμε; Πόσο μπορέσαμε να απαλύνουμε τους πόνους της, να την κάνουμε ικανή να αντέξει ότι και οι άλλοι και άλλες αντέχουμε;

"Η Κατερίνα μπήκε σε πρόγραμμα του ΟΚΑΝΑ. Όλα πΉγαν "καλά". Σωστή στις υποχρεώσεις της, στα ραντεβού της, όμορφη με τη λεπτή φιγούρα της και μΕ εκείνο το χαμόγελο που χάλαγαν τΑ ανύπαρκτα μπροστινά της δόντια που είχαμε βάλει στόχο να φτιάξουμε. Μαζί της ο πατέρας της πάντα εκεί, κοντά της.

"Κι όμως η Κατερίνα δεν ήταν καλά. Πριν λίγες μέρες αποφάσισε πως η ζωή ήταν πολύ κουραστική γι αυτήν. Δεν την άντεχε. Άφησε ένα γράμμα αποχαιρετιστήριο και πήρε την τελευταία της δόση. Μας άφησε πίσω εμάς που αντέχουμε κι αυτή έφυγε. Η Κατερίνα δραπέτευσε κι η φυγή της πληγώνει .

"Συγγνώμη για τη φόρτιση...
Χρύσα Μπότση

"Μέλος της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στις διωκόμενες οροθετικές

Η κηδεία της Κατερίνας θα γίνει την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, στο Κορωπί, στις 3.30".