Διαψεύδει αποχωρήσεις διδασκόντων από τα ΑΕΙ ο Αρβανιτόπουλος

Αρνήθηκε ότι υπάρχει ενδεχόμενο αποχώρησης διδακτικού προσωπικού στα Πανεπιστήμια ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

Ο υπουργός μίλησε για διαφορετική κατανομή και αξιοποίηση του δυναμικού. Παράλληλα, προανήγγειλε αναβάθμιση του πτυχίου των φοιτητών και εφαρμογή κοινωνικών και οικονομικών κριτηρίων που αφορούν μόνο τους πρωτοετείς φοιτητές.

Αναφορικά με την επεισοδιακή διαδικασία εκλογών των μελών ΔΕΠ στα Ιδρύματα, ο κ. Αρβανιτόπουλος τόνισε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ: "Η συντριπτική πλειοψηφία των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας ήθελαν να εφαρμοστεί ο νόμος και να προχωρήσουν μπροστά". "Η διαδικασία ολοκληρώθηκε στα 38 από τα 40 Ιδρύματα με συμμετοχή άνω του 80%", πρόσθεσε ο υπουργός.

Ο κ. Αρβανιτόπουλος σημείωσε ότι το νομοσχέδιο για την ανώτατη εκπαίδευση είναι σε διαβούλευση, ενώ τόνισε ότι στόχος είναι ο εξορθολογισμός των πανεπιστημίων.

Ο υπουργός Παιδείας πήρε θέση και για τους επιτυχόντες καθηγητές του ΑΣΕΠ, που δεν έχουν προσληφθεί, εκτιμώντας σχετικά ότι το θέμα τους θα εξεταστεί μέχρι το τέλος του 2012.

Για την κατάσταση στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, τόνισε ότι πρέπει οι πρυτανικές αρχές σε συνεργασία με το δήμο να επιλύσουν το ζήτημα των σκουπιδιών εντός του Ιδρύματος και των συχνών καταλήψεων.

"Η επίλυση του προβλήματος δεν αφορά μόνο την εικόνα του πανεπιστημίου, αλλά πρόκειται και για θέμα υγείας", σημείωσε.