Προκαταρκτική εξέταση για το βίντεο με τον περιπτερά

Προκαταρκτική εξέταση διατάχθηκε για το βίντεο που κυκλοφορεί από το απόγευμα της Τρίτης και εμφανίζει αστυνομικούς να χτυπούν περιπτερά.

Η έρευνα, από τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, ανατέθηκε στον Εισαγγελέα, κ. Σπυρίδωνα Παππά.

Όπως έχει γίνει γνωστό ήδη από την Τρίτη, κατά τη διάρκεια επεισοδίων τη Δευτέρα, στο περιθώριο του εορτασμού της επετείου του Πολυτεχνείου, η κάμερα ασφαλείας έχει καταγράψει άνδρες των ΜΑΤ να χτυπούν έναν νεαρό, ο οποίος σύμφωνα με τους παρευρισκόμενους, και όπως θα ακούσετε στο βίντεο είναι ο υπάλληλος του περιπτέρου.

Παράλληλα, αρκετοί από τους παρόντες, στη διάρκεια της μικροσυμπλοκής ακούγονται να φωνάζουν προς τους άνδρες των ΜΑΤ: "Ρε, κλέβετε τα νερά!", ισχυριζόμενοι ότι οι αστυνομικοί πήγαν να πάρουν νερά από το ψυγείο χωρίς να τα πληρώσουν.

Την πλευρά των ανδρών των ΜΑΤ για το περιστατικό στα Εξάρχεια ανέλυσε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο Στ. Μπαλάσκας αντιπρόεδρος ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Ελλάδος.

Όπως είπε: "Ήταν κατάκοποι και ήθελαν να αγοράσουν νερά". Πρόσθεσε ακόμη πως οι άνδρες των ΜΑΤ έβγαλαν χρήματα. Όπως σημείωσε "εκεί ξεκινούν τα λάθη".

"Ο περιπτεράς τους είπε δε σας δίνω, δε θέλω τα χρήματα" υπογράμμισε.

Σημείωσε ότι λάθος των ανδρών των ΜΑΤ ήταν που δώσαν συνέχεια και θέλησαν να δώσουν τα λεφτά για να πάρουν τα νερά.

Είπε ότι ενώ οι άνδρες των ΜΑΤ άφησαν τα λεφτά στο περίπτερο, ο περιπτεράς βγήκε και άρχισε να φωνάζει ότι του κλέβουν τα νερά.

Μάλιστα επεσήμανε ότι τα ΜΑΤ έπρεπε να συλλάβουν τον περιπτερά.