Περιορισμένα επεισόδια στην φετεινή πορεία του Πολυτεχνείου

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 8 μ.μ. η πορεία για την 41η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, στην οποία συμμετείχαν χιλιάδες διαδηλωτές και έγιναν επεισόδια μικρής έκτασης.

Μικρής έντασης επεισόδια σημειώθηκαν στις περιοχές του Χίλτον, κοντά στον πύργο Αθηνών και στη συμβολή των οδών Αλεξάνδρας και Πανόρμου, με τις αστυνομικές δυνάμεις να κάνουν περιορισμένη χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Επίσης, διαδηλωτές έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, στο ύψος της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

Στα Εξάρχεια, ομάδα νεαρών, μετά το τέλος της πορείας, επιτέθηκε με πέτρες στις αστυνομικές δυνάμεις στην οδό Στουρνάρη και στους γύρω δρόμους. Οι αστυνομικοί κατεδίωξαν τους νεαρούς με τη συνδρομή και μοτοσικλετιστών των ομάδων ΔΕΛΤΑ και ΔΙΑΣ, ενώ τα επεισόδια ξανάρχισαν λίγο μετά τις δέκα το βράδυ γύρω από το Πολυτεχνείο.  

Διαβάστε ακόμα: Έρευνα για καταγγελίες τραυματισμών δημοσιογράφων από αστυνομικούς 

Κατά τη διάρκεια της πορείας για το Πολυτεχνείο, έγιναν συνολικά 57 προσαγωγές ατόμων, εκ των οποίων τρία συνελήφθησαν για διάφορα αδικήματα.

Στα επεισόδια που ακολούθησαν την πορεία στην περιοχή των Εξαρχείων πραγματοποιήθηκαν 16 προσαγωγές και συνελήφθησαν 7 άτομα, ενώ πέντε αστυνομικοί τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Όπως έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές, πριν από την πορεία έγιναν πάνω από 30 προσαγωγές ατόμων από διάφορα σημεία της Αθήνας.

Οι προσαγωγές είχαν προληπτικό χαρακτήρα και οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια για εξακρίβωση στοιχείων.