Αξιολόγηση: Τα δημοτικά συμβούλια στηρίζουν τους αντάρτες δημάρχους

Ψηφίσματα συμπαράστασης στους δημάρχους που διώκονται από την Εισαγγελία, διότι διαφωνούν με την αξιολόγηση και τον επανέλεγχο των συμβάσεων, εξέδωσαν το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Αγ. Ι. Ρέντη-Νίκαιας και το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Αγ. Ι. Ρέντη-Νίκαιας στο ψήφισμά του σημειώνει ότι "με το παρόν ψήφισμα εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση του στους δημάρχους οι οποίοι αντιστέκονται και εναντιώνονται στην οργάνωση υποβάθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που θα έχει βαρύτατες συνέπειες στην καθημερινή ζωή των πολιτών και στην εύρυθμη λειτουργία των δήμων".

Το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης στο ψήφισμά του σημειώνει ότι "εκφράζει την αντίθεση του στις διώξεις των δημάρχων που παρατηρούνται αυτό τον καιρό και αφορούν τον επανέλεγχο των συμβάσεων των υπαλλήλων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που είχαν με νόμιμες διαδικασίες εγκριθεί. Αυτή την περίοδο που η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει υποστεί τεράστια μείωση της κρατικής επιχορήγησης και σημαντική μείωση του προσωπικού της, τέτοιας μορφής διώξεις ευτελίζουν το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και το κύρος των Δημοτικών Αρχών".

Πηγή: ΑΜΠΕ