Ποινική δίωξη για τη βόμβα σε γραφείο του Χρυσοχοΐδη

Πέντε, περίπου, χρόνια μετά την ανάληψη ευθύνης για την τοποθέτηση βόμβας σε προεκλογικό γραφείο του τότε υπουργού Προστασίας Πολίτης, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, από την οργάνωση "ΛΑΪΚΗ ΘΕΛΗΣΗ" η Εισαγγελία Πρωτοδικών άσκησε ποινική δίωξη για σειρά κακουργηματικών πράξεων σε βάρος αγνώστων δραστών, μελών τρομοκρατικής οργάνωσης.  
 
Συγκεκριμένα, η Εισαγγελέας Ροζαλία Λάλλη άσκησε ποινική δίωξη για:
- Τρομοκρατικές πράξεις υπό συνθήκες που είναι δυνατό να βλάψουν σοβαρά τη χώρα, να εκφοβίσουν τον πληθυσμό και να βλάψουν σοβαρά τις συνταγματικές και πολιτικές δομές της χώρας, από κοινού τελεσθείσες.
- Κατασκευή, κατοχή και μεταφορά, από κοινού, εκρηκτικού μηχανισμού, με σκοπό να το χρησιμοποιήσουν για να προξενήσουν κοινό κίνδυνο σε ξένα πράγματα και κίνδυνο για άνθρωπο.
- Απόπειρα έκρηξης με χρήση εκρηκτικού μηχανισμού, από την οποία μπορούσε να προκύψει κοινός κίνδυνος σε ξένα πράγματα και κίνδυνος για άνθρωπο από κοινού τελεσθείσα.
 
Ο εκρηκτικός μηχανισμός εντοπίστηκε στις 17 Φεβρουαρίου του 2009 στο πολιτικό γραφείο του κ. Χρυσοχοίδη και δέκα ημέρες αργότερα η οργάνωση "ΛΑΪΚΗ ΘΕΛΗΣΗ" με προκήρυξη της ανέλαβε την ευθύνη της ενέργειας.

Υπενθυμίζεται ότι λίγους μήνες αργότερα, τον Ιούνιο του 2010, μια άλλη βόμβα εξερράγη στο υπασπιστήριο του Μιχάλη Χρυσοχοίδη, στο υπουργείο,  με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο ένας από τους πιο στενούς του συνεργάτες ο 52χρονος αστυνομικός υποδιευθυντής Γ. Βαϊλάκης.