ΣΤΑΣΥ: Τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες – Δεν υπήρξε χαστούκι

Τίποτα μεμπτό δε βρήκε η ΣΤΑΣΥ, στην έρευνα που πραγματοποίησε, αναφορικά με την καταγγελία άνεργης που μπήκε στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς χωρίς εισιτήριο και δέχτηκε χαστούκι από ελεγκτή που τη σταμάτησε για να του δείξει το εισιτήριό της.

Η κυρία Κοκκώση έχει ζητήσει να ανοίξουν οι κάμερες για να φανεί και να γνωστοποιηθεί και στην Αστυνομία η στάση και η συμπεριφορά του ελεγκτή και η εταιρεία απάντησε ότι "θα διαθέσει σε κάθε αρμόδιο όργανο τα στοιχεία που διαθέτει (βιντεοληπτικό υλικό κ.λπ.) για τον έλεγχο της υπόθεσης".

Αναλυτικά, ολόκληρη η απάντηση της ΣΤΑΣΥ:

"Αναφορικά με την καταγγελία- περιστατικό στο οποίο αναφέρεται με ανάρτησή της στο διαδίκτυο η κυρία Σμάρω Κοκκόση θα θέλαμε να επισημάνουμε τα εξής:

Η ΣΤΑΣΥ ΑΕ μετά τον έλεγχο που διενήργησε διαπίστωσε ότι η αρμόδια υπηρεσία ελέγχου εισιτηρίων, στη συγκεκριμένη περίπτωση, τήρησε τις προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες.

Η καταγγέλουσα αρνήθηκε να επιδείξει το εισιτήριό της και να γνωστοποιήσει τα στοιχεία της για την επίδοση του προστίμου.

Ως εκ τούτου και σύμφωνα με τα προβλεπόμενα του νόμου η ομάδα ελέγχου ζήτησε την συνδρομή της Αστυνομίας.

Η καταγγέλλουσα συνοδευόμενη από ομάδα ελεγκτών και τον ειδικό φρουρό οδηγήθηκε στο γραφείο αστυνομίας του σταθμού "Ομόνοια" για την εξακρίβωση των στοιχείων της, όπου και της επιδόθηκε το πρόστιμο.

Περαιτέρω η εταιρεία μας θα διαθέσει σε κάθε αρμόδιο όργανο τα στοιχεία που διαθέτει (βιντεοληπτικό υλικό κλπ) για τον έλεγχο της υπόθεσης".