Πάνω από 500 κλήσεις στην Πυροσβεστική στην πλημμυρισμένη Αττική

Πάνω από 500 είναι μέχρι στιγμής οι κλήσεις για βοήθεια στην Πυροσβεστική Υπηρεσία από το μεσημέρι, λόγω της έντονης βροχόπτωσης. Οι κλήσεις τις πρώτες ώρες προέρχονταν από το Κερατσίνι, τη Δραπετσώνα, τη Νίκαια, το Αιγάλεω και τον Κορυδαλλό, όπου σε πολλά σημεία συσσωρεύτηκαν ύδατα εγκλωβίζοντας οδηγούς μέσα στα αυτοκίνητα τους. Αρκετές ήταν οι κλήσεις και για μετακινήσεις δέντρων και άλλων αντικειμένων που είχαν πέσει σε δρόμους μπλοκάροντας την κυκλοφορία.

Τις τελευταίες ώρες το πρόβλημα επικεντρώνεται στο Περιστέρι, την Πετρούπολη, το Ίλιον και το Μενίδι. Πριν από λίγη ώρα στην οδό Κύπρου στο Μενίδι, η Πυροσβεστική χρειάστηκε να απεγκλωβίσει τρία άτομα μέσα από ένα αυτοκίνητο, το οποίο παρασύρθηκε από ορμητικά νερά ρέματος.

Αυτή την ώρα επιχειρούν σε όλο το λεκανοπέδιο 100 πυροσβέστες με 50 οχήματα. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, θα χρειαστεί να επιχειρούν για αρκετές ώρες ακόμα, μέχρι να αποκατασταθούν τα προβλήματα.

Έντονα είναι και τα προβλήματα στους δρόμους, με τις μεγάλες οδικές αρτηρίες να είναι κυριολεκτικά μπλοκαρισμένες. Με πολύ χαμηλές ταχύτητες κινούνται εδώ και ώρες οι οδηγοί στις λεωφόρους Κηφισίας, Αλεξάνδρας, Μεσογείων, στην παραλιακή, στον Κηφισό και τη Συγγρού.

Επιστρέφει εσπευσμένα ο πρωθυπουργός

Στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης θα μεταβεί, αμέσως μετά την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες απόψε, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, όπου και θα προεδρεύσει σε έκτακτη σύσκεψη για τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν σήμερα την Αττική.

Ο πρωθυπουργός μάλιστα επισπεύδει την επιστροφή του στη χώρα μας, ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που έχουν προκληθεί από τη θεομηνία.

Παρακαλούμε περιμένετε ...